Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Ubuntu.se öppnade idag ny forum

På adressen http://ubuntu.se öppnades idag ett nytt supportforum.Den startades av f.d. medlemmar från ubuntu-se.org.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

filipjanssons bild

Får man fråga varför? Med tanke på att du skrev f.d. medlemmar på ubuntu-se.org. Inget negativt, alla får göra som dom vill.

You'll Never Walk Alone

 

Justice For The 96 || Siempre Es Posible

kimjohanssons bild

Jag tycker inte det är konstigt. Just runt årsskiftet 2006/2007 så var det andra som inte kände sig bekväma i ubuntu-se-forumet och startade då fria-ubuntu-se för att kunna fortsätta umgås och diskutera Ubuntu på ett sätt som de kände att de inte kunde i originalforumet.

Som den neutrala part jag försökt vara i det hela bör jag nog registrera mig även på det nya forumet...

---------------------
Don't give up 'til it's over; don't quit if you can; the weight on your shoulders; Will make you a stronger man.
www.superkadavret.net

valdermans bild

Typiskt F/OSS-beteende. Alla måste dra åt varsitt håll istället för att försöka skapa någonting vettigt gemensamt. Ubuntu självt är ett lysande exempel på gaffelsjukan, så det kanske inte är så konstigt att deras fansites också uppvisar symtom på den.

Om det nu är så att ubuntu.se och ubuntu-se.org har "samma syn på mycket," och folk inte ens kan klämma fram ett enda skäl till splittringen när de blir tillfrågade så finns det verkligen inget skäl till den här typen av idiotisk splittring.

Nu väntar jag bara på ett svar i stil med "men valderman lol det är f/oss alla får göra som de vill Laughing out loud:D:D" från någon mindre begåvad människa som totalt missat poängen.

--
あるユーモアのないアホのため、シグナチャーをカエルことにした。カエルさん

jonasbjorks bild

Låt ubuntu-se.org / ubuntu.se bråket ske där det hör hemma. Det hör inte hemma på Linuxportalen, här är vi snälla och vänliga. Lev upp till det. Tack!

--
Telling modern Internet users to stop whining is like telling them to stop breathing — it seems unrealistic and inhumane. (P. Lutus)

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

paulis bild

I början av 2007 blev det stort kris hos Ubuntu-se.org och några valde att lämna LoCot då.Nu har dom startat eget.

filipjanssons bild

Det finns visst en anledning, sebastean var förrut ledare för det svenska ubuntu locot, no1viking var forumadministratör om jag inte minns fel. Det vart lite gruff och bråk mellan användare och sebastean och no1viking. Tillslut avgick båda två med flera och har nu kännt att dom vill föra linux/ubuntu framåt och dom gö det på sitt sätt. Men du valderman du kan ju ge blanka fan i dom om du vill.

You'll Never Walk Alone

 

Justice For The 96 || Siempre Es Posible

no1vikings bild

Hej

Jag håller helt med dig, Jonas. Vi som startat ubuntu.se (ubuntu-punkt-se) har ingen som helst avsikt att starta, eller fortsätta genom att besvara, någon som helst konstig eller hätsk diskussion.

Att ubuntu-se.org finns varken hindrar, stör oss eller får oss till några speciella actions. Vi hoppas att alla människor och grupperingar känner och kommer att hantera situationen på samma sätt.

Vi gillar Ubuntu och vi vill fortsätta hjälpa till att supporta och sprida fri och gratis programvara på det sätt som vi nu valt.

Alla är givetvis välkomna till oss, nya ubuntuister som gamla, redan tillhörande en supportorganisation eller inte. Ingen skall behöva känns sig utanför.

Återigen välkomna, ni som vill, till http://ubuntu.se (ubuntu-punkt-se).

Micke

filipjanssons bild

Aha nu hänger jag med.

You'll Never Walk Alone

 

Justice For The 96 || Siempre Es Posible

rancors bild

Nej, alla lämnade inte =) Själv var jag i alla fall kvar och jag har aldrig lämnat Ubuntu-se.org. Det finns plats för flera olika forum och vi har samma syn på mycket och därför har vi startat upp ett nytt forum fast vi arbetar för samma sak som Ubuntu-se.org och det ena utesluter inte det andra.

valdermans bild

Så "anledningen" är politisk? Communityn gillade inte den gamla ledningen, men istället för att göra det sansade och bara lugnt lämna över facklan til någon bättre lämpad bestämde de sig för att börja tjura och splittra communityn istället?

Det var det i särklass mest retarderade jag någonsin hört, och då brukar jag ändå läsa nyheter relaterade till Theo DeRaadt.

Man för inte någonting framåt genom att splittra dess supportrar, utan genom att svälja sin personliga stolthet och sitt överuppblåsta ego och hjälpas åt. Om det är "deras sätt" att föra Linuxrörelsen "framåt" tror jag att vi klarar oss alldeles lysande utan deras hjälp. Faktum är att jag hellre skulle se att de gick och "hjälpte" Apple eller Microsoft istället.

--
あるユーモアのないアホのため、シグナチャーをカエルことにした。カエルさん

cryingfreemans bild

Lycka till med det nystartade forumet. Hoppas att det går bra för er. Smile
.
Du skriver att "vi har samma syn på mycket", men vad är det som skiljer? Hade varit intressant att få veta. Smile

_______________________________________

linuxnyheter.se

distens bild

Ska jag vara ärlig känns det rätt dumt att skapa ett nytt forum.
----------
Play Ogg

kimjohanssons bild

Det finns plats för flera olika forum och vi har samma syn på mycket och därför har vi startat upp ett nytt forum fast vi arbetar för samma sak som Ubuntu-se.org och det ena utesluter inte det andra.

Det borde vara möjligt med samarbete mellan grupperna. Frågan är när, var och hur. Hur som skall man nog inte skynda på utan låta det komma när tiden är mogen. Kanske nästa vecka rentav.

---------------------
Don't give up 'til it's over; don't quit if you can; the weight on your shoulders; Will make you a stronger man.
www.superkadavret.net

timmys bild

Jösses, ätit citron till frukost eller?

FoHs bild

Jag känner inte till bakgrunden alls, men ibland får jag lite samma känsla som valdemar. Det vill säga att endera en undergrupp känner att de inte får den "makt" de vill ha, och därför gafflar (pun not intended Tongue). Eller så är det helt enkelt så att ledningen för gruppen i fråga helt enkelt inte har en syn som går ihop med stora delar av vad gruppen anser men ändå inte vill ge med sig.
-
För det mesta brukar det leda till något bra, när alla inblandade åsikter får mogna om så på varsitt håll. Om gruppen som gafflar sig ur lyckas så har de ju bevisat sin poäng i praktiken, och då får man hoppas att den andra gruppen sväljer sin stolthet.

pbs bild

Distar är i grund och botten ideologier. Inte så konstigt att det blir splittring i leden och någon vill starta eget. Kampen är evig men illusioner föränderliga. Wink

lundatoks bild

Faktum är att jag hellre ser att du gick och hjälpte Microsoft eller Apple.

På allvar.

-- Blog

montahues bild

Väl talat! Jag håller med dig fullständigt. Min distro är bättre än din distro o mitt forum är bättre än ditt. Det är så löjligt så man vill kräkas. Jag hoppas det "nya" ubuntuforumet går i graven snabbt som det ju förtjänar. Idioti. När vi nu har en dist som börjat ta riktig mark, o det finns ett o samma forum för alla här i sverige, så ska nån med större ego än förstånd plötsligt posera med sitt eget forum. Dom undergräver hela grejen. dom vill hellre slåss mot sina polare än slåss för frihet. Dom hatar MS men är för upptagna med sitt ego för att förstå vad dom egentligen borde ägna ernergin till.

Eller för dumma.

Kristians bild

Make linux not war

Visst bör forking undvikas, men det finns fall där maintainers och forumadminer inte tar sitt ansvar, inte lyssnar på användarna eller på annat sätt missbrukar sin makt. Vill de i dessa fall inte vill låta några andra ta över så är forking en lösning

---------------------------------------

 

lundatoks bild

Sicket trams i länken, "hur kompletterar ni oss?" = "vad ger er rätten att existera?".

Ni verkar ju inte direkt vara kompisar i ubuntu-sverige.

/me håller sig till mjuka, mosiga malmöiter

 

-- Blog

urbans bild

För tydlighetens skull vill jag påpeka att initiativtagarna till den nya sajten är välkomna på http://www.ubuntu-se.org. Det finns inget gruff, de är inte uteslutna och om jag inte är fel underrättad är 66% av dem medlemmar hos oss.

De har valt att köra sitt eget race och det är bara att önska dem lycka till i det! Vi diskuterar hur vi ska kunna samarbeta framöver och jag hoppas att de diskussionerna ska bära frukt.

Det finns faktiskt åtminstone två ubuntusajter till i Sverige varav åtminstone http://ubuntulinux.se/ är aktiv, så jag ser inget större problem med en sajt till, även om det inte är något jag önskat mig.

http://www.ubuntu-se.org är och förblir Approved LoCo team https://wiki.ubuntu.com/LoCoTeamList och vi har snart 8000 medlemmar.

 

_______________________________________________________________

http://ubuntu-se.org/drupal/blog/14

http://scibuntu.sourceforge.net/

_______________________________________________________________ http://ubuntu-se.org/drupal/blog/14

http://scibuntu.sourceforge.net/

freeworlds bild

Slå samman svenska dagbladet och dagensnyheter!

Visst skulle det bli en superbra tidning då?

jebbbs bild

Avkastning på insatt kapital...

En stor anledning till att starta en sajt med domännamnet ubuntu.se,
kan ju vara att det domännamnet kommer att stiga i värde...
Ubuntu-disten är väl den som "växer" mest.

Jag halkade in på Ubuntu-se.org för ca 1.5 år sedan.
(På jobbet hade vi fått en ny dator med Ubuntu installerat.)

Jag hamnade mitt i det "Stora bråket".
Att läsa inläggen på Ubuntu-se.org/forum var mycket intressant.
Det var som ett samhälle i miniatyr.
Det var bättre än någon såpopera på TV.

Jag måste ju säga att jag blev väldigt glad,
när den gamla ledningen avsattes på Ubuntu-se.org för ca 1 år sedan.
Och det beror till stor del på min livsåskådning osv.

/Jorgen

svenduss bild

Låt ubuntu-se.org / ubuntu.se diskuteras där det hör hemma. Diskutionen hör inte hemma på Linuxportalen där finns  ju många Forums i Värden

Hur månge Windows forums

Resultat 1 - 10 av ungefär 12 200 000 vid sökning efter Windows forums

Hur många Mac forums

Resultat 1 - 10 av ungefär 6 410 000 vid sökning efter Mac forums.

Hur många Linux forums

Resultat 1 - 10 av ungefär 7 050 000 vid sökning efter Linux forums.

 

---

Svendus

FoHs bild

Det finns väl iofs en ganska bra anledning till att föra diskussion här (också). LP är förhoppningsvis neutral mark i detta och kanske ger andra infallsvinklar på det hela.