Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Big Buck Bunny - Open Movie

Blender Foundation står bakom ett projekt som ska göra öppen film, där tanken är att dom ska göra filmer av professionell kvalité för att utveckla deras 3D applikation Blender. Förhoppningen är att Blender ska utvecklas så pass att den används professionellt av företag som sysslar med 3D film. Förhoppningsvis så har ingen missat deras förra projekt Elephants Dream som blev en succée.

 

Big Buck Bunny (arbetsnamn Peach) heter deras senaste film som snart skeppas ut till alla som har förbeställt och på så vis sponsrat till att filmen kunde bli gjord. Allt material är licensierat under Create Commons licensen och kommer därför att publiceras strax efter dom som beställt fått sina exemplar. Arbetet på filmen har pågått sedan Oktober 2007.

 

Peach har också ett systerprojekt som heter Apricot. Det siktar på att utveckla ett spel i anknytning till filmen för att förbättra spelutvecklings stöd i Blender, mest arbetar dom med att skapa bättre arbetsflöde mellan spelmotorn Crystal Space och Blender. Peach är relativt nystartat och har därför några månader kvar innan det är ett färdigt spel.

 

Både filmen och spelet går fortfarande att beställa på respektive sida för att sponsra framtida liknande projekt.

http://peach.blender.org

http://apricot.blender.org

http://www.elephantsdream.org/

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

cryingfreemans bild

Har sett trailern och den ser ju grymt imponerande ut. Smile
.
Hörru blåfärgen, är det kanske läge att ordna en F/OSS-fika i Östersund och tjöta lite?

_______________________________________

Software Freedom Day | 20 september 2008

http://softwarefreedomday.se

_______________________________________

linuxnyheter.se

Marcuss bild

Instämmer. Kollar man trailern är det, wow! Påminner något om Happy Tree friends fast något finare =)

Signaturer är nice!