Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Ubuntu 8.04 LTS ute, KNUFFad och med toppbetyg

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

snikers bild

Jag testade nyss 8.04 och i ärlighetens namn är jag lite besviken.

 

Alla buggar som jag stött på i tidigare versioner var fortfarande kvar. Att dom lägger in Firefox 3 Beta 5 som standardwebläsare gjorde mig lite tjurig då 90% av mina addons inte fungerar, dessutom orsakar den diverse lagg på systemet(bläddrar jag från det desktop som jag har firefox på så laggar det till, detta gör den inte från några andra desktops) och är enligt mitt intryck allmänt labil, jag verkar dock vara ensam om den åsikten.

 

Något lite mer kritiskt är att både över och undre panelen i gnome totalt fryser till och från när jag klickar fram klockan och/eller byter tema i Gnome. Fryser så pass allvarligt att jag måste reboota. Man tycker att det borde räcka att starta om X men nepp, startar jag bara om X så dyker inte ens panelerna upp.

 

Update-manager la sig på tvären när jag råkade välja att inte uppgradera virtualbox. Den la av, sa att allt gick fel och körde någon form av recovery. Fick göra resten av uppgraderingen manuellt. Detta var lite av ett irritationsmoment.(Kan även tillägga att problemen beskrivna ovan även finns hos en vän hos mig som gjorde en klockrent uppgradering utan några somhelst fel. Så den beror med största sannolikhet inte på att jag gjorde något fel då jag gjorde resten av uppgraderingen manuellt)

 

I övrigt då så fungerar det fint. Men löser jag inte dessa problem snart(särskilt då gnome grejen) så får jag rulla tillbaka till FreeBSD/OpenBSD eller tidigare version av Ubuntu.

 

-- http://sniker.codebase.nu/

magnis bild

Jag har körde även betan, och hade samma problem som du med panelerna.

Lösningen jag kommit på är att, när panelerna låser sig döda gnome-panel, då startas de om och fungerar fint sen. Har dock inte sökt runt på forum, kanske finns det någon rimligare lösning på problemet.

I övrigt fungerar det mesta fint för mig, och jag har klart mindre problem än med Gutsy.

mikehers bild

Min erfarenhet:

* Nautlius är buggigare dock ej Ubuntus fel utan upstream gnome problem eftersom de bytt ut gnome-vfs mot gvfs som har barnsjukdommar.

* ATI drivers blev rent ut sagt förbannad när ubuntu envisas med att installera fglrx restricted på min laptop när jag försöker köra Compiz. Var tvungen att patcha compiz scriptet så att den valde OSS drivern som definitivt funkar bättre på 9600Mobility. Istället för den förbannat buggiga fglrx som fryser min laptop stup i kvarten horribelt Sad

ATI är för tillfälligt ett skämt i mina ögon vet fler som haft problem med fglrx drivern och AIGLX. Så dock att fglrx kommit i en nyare version och jag hoppas Ubuntu lägger in den fortare än kvickt för annars lär folk bli bortskrämda från linux om man kör ATI kort.

 

Problemen GFX kort och linux är under all kritik och rent ut sagt oacceptabel. När f*n ska GFX tillverkarna fatta!!!

Dock har jag inte haft samma problem med min IntelGFX på min stationära för den funkar perfekt men så är det ju också OpenSource driver.