Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

52 miljoner elever kör KDE nästa år

I Brazilien 2009 kommer kommer 52 000 000 elever använda GNU/Linux som operativsystem och KDE som skrivbordsmiljö. Denna storsatsning kommer definitivt att betyda mycket för det fria mjukvaruanvändandet i Brazilien - ett land som kan behöva de pengarna som de annars varit tvungna att lägga på Vistalicenser. Distributionen som eleverna kommer att använda kallas "Linux Educational 2.0" och baseras tydligen på Debian. Låter väl som ett sunt val i och med Debians breda community. Läs hela inlägget på Aaron Seigos blogg. IDG har också en artikel

.

Redigering: Det var 52 milj. elever, inte elevdatorer.