Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Hans Reiser skyldig?

Hans Reiser sågs som skyldig på mordet på exfrun 2006.

Han kan nu få spendera 25 år i fängelset. För dom som inte vet vem Hans Reiser är så kika på

http://en.wikipedia.org/wiki/Hans_Reiser.

mer finns att läsa på: http://blog.wired.com/27bstroke6/2008/04/reiser-guilty-o.html

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Marcuss bild

Ojdå, jag trodde inte han skulle fällas. Där ska man se.

 

Ska man börja köra reiserFS nu? Det blir ju automatiskt lite kult! Cool

kids bild

Inte om du värderar din data. Reiser är ungefär lika snäll mot den som mot sin fru.

mikaeljs bild


Konstigt att dom ser honom som skyldig då för med tanke på hur reiserfs har fungerat för mig. Med det så skulle hans fru varit enormt lyckligt Wink~~~Den här kommentaren är släppt under GNU FDL~~~

  ~~~ Have a goodyear - http://www.youtube.com/watch?v=tO2wb-LarfU ~~~

 

pluns bild

Jo det finns visst flera inom den fria mjukvaran som finner det konstigt.

De inom den öppna mjukvaran bryr sig inte över Reisers öde och

hans filsystem.

.

Det ska väl spridas skrönor om att han blivit felaktigt dömd, samhällets fel...? osv som kverualterna kör med.   (kanske Bush fel  Oskyldig)

.

Nä släng hans filsystem i soptunnan och glöm bort soppan.  Sun har ett fint nytt filsystem som de vägrar GPL licensiera....  Open BSD har visst portat dito...Cool

Ext4 duger nog också...

 

---------------

Theos song

mikaeljs bild


reiserfs är ett riktigt bra fs och som med många andra grejer så hittar man oftast felen i användarnivå. Jag ser i alla fall ingen annan förklaring. Det är ofta man ser hur en del tycker att saker fungerar kanonbra medans andra tycker det är kasst. Om det då fungerar bra för nån så kan det ju inte vara fel på produkten... utan användaren har gjort nåt som strulat till det med det som inte fungerar ordentligt...~~~Den här kommentaren är släppt under GNU FDL~~~

  ~~~ Have a goodyear - http://www.youtube.com/watch?v=tO2wb-LarfU ~~~

 

kids bild

...eller så är det produkten som inte mår bra av att köras på olika hårdvara vilket tenderar att vara ett tecken på race conditions.

mikaeljs bild


Under dom år jag kört med reiserfs på olika datorer jag haft så har aldrig några problem uppstått. Filsystemet har heller aldrig kraschat för mig utan det har tuffat på bra oavsett vad för arbete som utförts på datorn.~~~Den här kommentaren är släppt under GNU FDL~~~

  ~~~ Have a goodyear - http://www.youtube.com/watch?v=tO2wb-LarfU ~~~

 

aim2frees bild

ReiserFS3 har jag kört på i stort sett alla datorer sedan 2001 ungefär och inga problem. En gång vid övergången till 2.6.0 tappade vi rootblocket på en disk, men den lyckades vi restaurera. Jag fortsätter med ReiserFS3, men kommer troligen inte att uppgradera till ReiserFS4. Synpunkter?

 

kids bild

Hos mig kraschade ett ReiserFS-system på en LVM-volym. LVM-biten var intakt och fin, men ReiserFS var kinkigare. Jag hade inte haft några problem med detta då kraschen i sig troligtvis var hårdvarurelaterad, om det inte varit för det faktum att ReiserFS verktyg för att reparera ett skadat filsystem tog ungefär 16 timmar på sig - med att arrangera om varenda filfragment på hela filsystemet till en fullkomligt trasig soppa. Efter "återställningen" var katalogstrukturen det enda som återstod, med filernas innehåll uppdelat mellan olika orelaterade inodes. Sedan dess har jag självklart slutat använda mig av MurderFS, då jag inte är speciellt pigg på att utsätta mig för Reisers "genialitet" igen.

fredentofts bild

Om hårdvaran ballat ur är det kanske inte så konstigt om reparationsverktygen inte lyckas med sitt jobb.
Själv föredrar jag att köra dem mot en dd-dump av aktuell enhet, så har man ju i alla fall kvar den skadade datan i originalform.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
Argumentera aldrig med idioter. De drar bara ner dig till sin nivå och vinner på erfarenhet!

-
För övrigt anser jag att trådindenteringen måste lagas
-
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Marcuss bild

Det är ju reiserfs fel att hårdvaran gick sönder från första början!!!

 

Skämt åsido. Det e roligt när man skyller på fel saker Smile

kids bild

Det är ännu roligare när fanboys inte klarar av att inse att deras favoritfilsystem inte är Jesus reinkarnerad. ReiserFS har sina fördelar. Hållbarhet är inte en av dem.

kids bild

Om ett filsystem är så ömtåligt att en enda trasig sektor någonstans på det får dess reparationsverktyg att trasa sönder systemet totalt undviker jag det helst. Någon trasig fil hade varit förståeligt, men efter "reparationen" såg mitt filsystem ut som ett andra Hiroshima.

kids bild

Hur kommer det sig att du lyckas få in ditt patetiska trollande i precis vilket sammanhang som helst? Imponerande.

mindlights bild

"Nä släng hans filsystem i soptunnan och glöm bort soppan.  Sun har ett fint nytt filsystem som de vägrar GPL licensiera....  Open BSD har visst portat dito...Cool"

 

Kan du ta det där igen?

Sun vägrar GPL ... vadå? Släppte de det under BSD-licens då alltså?

---------------------------
Q: What is the difference between Bill Gates and Batman?
A: Batman beat the penguin...

kids bild

Så länge det funkar funkar det OK, men vänta bara tills du blir tvungen att återställa ett filsystem efter hårdvaruproblem eller liknande. Hej då, filerna.