Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

KDE 4.1 nu även under Windows

Teamet bakom den populära skrivbordsmiljön KDE släpper första alphaversionen av KDE 4.1 som är planerad i skarp version den här sommaren. Största nyheten är att KDE4 nu även kan installeras - på Windows.

KDE 4.0 utvecklades enbart för X11-plattformen. Det vill säga Linuxbaserade distributioner, BSD, Solaris och andra operativsystem som använder X11.

Den version av KDE 4.1 som går att ladda ner i alpha-version har inte den begränsningen utan går att installera även under Mac OS X och Windows.

KDE 4.1 alpha1 är baserad på norska Trolltechs Qt 4.4. Qt 4.4 innebär en flytt till webbmotorn WebKit som precis spikade Acid3-testet, bättre rendering av vektorgrafik (SVG) och fler multimediafunktioner.

KDE 4.1 kommer även att använda sig av Akonadi, en mjukvara som lagrar användarens inställningar på ett och samma ställe.

Teamet skriver att KDE 4.1 alpha1 inte är lämplig att använda för dagligt bruk riktigt ännu utan är mest ett smakprov på vad som komma ska.

Läs pressmeddelandet i sin helhet hos KDE.

 

Detta tycker jag låter väldigt kul, men dock inte rätt. Smile

kde

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

dikatlons bild

uju det är riktigt bra för mig som kör en blandad miljö Smile

Samma programvaror oavsett vilket OS jag kör är riktigt skoj. Sen att man kan köra konqueror i Windows så här enkelt undlättar om man råkar köra webutveckling i Windows för tillfället, man vill ju ogärna starta om till Linux bara för att kolla snabbt.

- ARCH LINUX -

elwiss bild

Jag förstår inte riktigt poängen med KDE för Windows & mac, mer än at visa att det går. Varför skulle man vilja ha ännu ett applikationslager att sega ner sin maskin? För det är väl knappast så att den stänger ner win explorer m.fl  när man drar igång KDE, den körs väl bara ovanpå? eller?

dikatlons bild

Mjukvaran är väl det som är attraktivast; och inte själva skrivbordsmiljön i sig självt. Visst går det ju att stänga av explorer.exe också. Det finns ju likväl andra skrivbordsskal för Windows än explorer (Talisman Desktop t ex).

Jag tänker på min egen del som ja nämde ovanför, konqueror t ex som är en riktigt bra filhanterare även. Sen kate som är en av mina absoluta favorit editor eftersom man kan ha olika sorters sessioner, gillar den funktionen jättemycket. Sen tycker jag att KIO-slaves är gutt att få¨integrerad i miljön i windows också :); istället för o köra något tredjeparts mojs.

När jag körde Windows ME för länge sen så hade jag faktiskt ett eget skal som ja körde istället för explorer.exe (gjort i visual basic fyy) btw Wink

- ARCH LINUX -

elwiss bild

Jag har faktiskt aldrig mekat så mycket i windows med andra skal, men precis som du gjorde jag det ngn gång back in the days. Mitt minne av det dock är att det blev segt som tusan, därav min skepsis. Jag kör helst det som är gjort för plattformen för att slippa skumt strul, men är man just KDE hackare kan det förstås vara kul.

jeffs bild

En av de viktigaste funktionerna med öppen och fri programvara är frihet, i det här fallet, valfrihet. Varför tvinga folk att köra Linux om de vill köra Konqueror eller Amarok? KDE handlar om samarbete, oavsett vilken plattform du väljer att använda.

--------------------------

------

iampenguins bild

Då är vi två som inte förstår poängen med att ha ett OS i grund och botten vilket kommer BSOD:a dig tillbaka till stenåldern så fort den får chansen, tillsammans med KDE etc.

 

Jag angav inte direkt slöseriet med resurser, eftersom det är givetvis självklart när det handlar om windows. Eller säkerheten.. kul att ha en windows trojan i grunden och bli keyloggad i KDE.. no thanks..

trappskis bild

Nej... du kan köra annat än explorer i botten sas.
Med BB4Win har du kunnat gjort det länge exv.

 

Ska bli skoj att se vad det blir av det här om inte annat.

hoths bild

Helt rätt!

 

OSet är inget, applikationerna är allt!

 

Kryptiskt? Inte egentligen.Visst finns de de som pillar med ett OS, bara för pillandets skull. Men, de flesta har en dator för att utföra en Uppgift. Det kan vara skriva dokument, spela, surfa eller något helt annat. Det är detta som är viktigt, men vilklet OS som ligger under är inte viktigt. Det skall bara stödja och inte störa dig vid utförandet av din Uppgift.

 

----
Linux växer snabbast!

----
Linux växer snabbast!