Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Sorry Linux, jag vill inte

"Om Mac är en cool kille, och Windows en kontorsgubbe, vad är då Linux? En smart tjej från alternativrörelsen? Nej, tyvärr. Bakom ett spännande vackert yttre finns en störd nörd."

Källa GP med alla rättigheter.

http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=400&a=417132

 

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

pluns bild

Tack Eva  !!!    Skrattande (Fniss  Tungan ute)

Nu finns det lösningar för alla dina utmaningar inkl
mycket bättre guider.

.

Men det är andra värdegrunder" som verkar viktigare.
.

Full kalabalik överallt där Ubuntu diskuteras och alla problem med "fundamentala" funktioner inkl proprietära.

---------------

Theos song

kids bild

Snälla lilla vän, om du läste artikeln du postade istället för att direkt börja trolla så hade du förstått att människans huvudsakliga problem är att hon måste *gasp* skriva in ett lösenord för att ändra inställningar som påverkar mer än hennes egen användare. Problemet handlar sålunda om en oseriös recensent som förväntar sig att allting ska vara exakt som i Windows och att
allting som skiljer sig per automatik är "fel."

Lasps bild

Jamän vad är meningen

Hade vi inte detta uppe i en annan tråd ?

 

Fast visst kan vi ta emot Eva igen.

Det bästa med den artikeln är ju alla bra svar som finns direkt i anslutning.

Jag antar att vederbörande inte känner sig kompetent i framtiden för att recensera ett OS!

Men va vill plun?

Marcuss bild

Hon har rätt i google grejen, men de andra verkar bara va installationsmissar.

pluns bild

Jo men nu är det publicerat på Internet och nyhetsvärdet är stort.

.

Utmaningen är att komma till en vettig slutsats hur man
hanterar en Linuxdistribution.
.

Utmaningarna som drabbade Eva är minst sagt vanliga och hennes slutsats

stämmer med all sannolikhet för de allra flesta Windowsanvändare som försöker

ta steget.  Vissa har "tur" och det går bra, många fastnar i "pillrandet" och ger upp mer eller mindre i vredesmod.

.

Oavsett det här finns det massor att göra INKL uppoffringar för att tydliggöra funktioner samt "hur gör man"....  Ubuntus "Hjälp o support" fil är en viktig sak och sedan att likrikta vad alla bör göra....och där finns uppoffringar för vissa både Linux tekniska samt religiösa skäl.

Så då står vi där vi står....har själv mycket roligt åt artikeln, ska försöka vidarebefodra den till mer civiliserade Ubuntu anhängare på central nivå.  Flört

 

 

 

---------------

Theos song

polters bild

Så hon har suttit med Windows eller OSX under alla år hon använt en dator, och Ubuntu ger hon 2 dagar? Vilken j*vla idiot.

pluns bild

Nej hon är ingen idiot.

Allting hon klagar på finns i Ubuntus idebank. Att en dator hittar ett nätverk är en fundamental uppgift. Sen har hon med största sannolikhet hamnat i "onda cirkeln" med allting vilket drabbar många frustrerade som provar.

.

Det är därför bara "sekten" använder Linux.....nu finns det lösningar både på community nivå samt utvecklarnivå inkl uppoffringar som måste göras.

.

Ubuntu tappade uppenbarligen "the bug No1" fokuset pga av något outgrundligt.

---------------

Theos song

zoooundss bild

Att man blir frågan om lösenord för att göra administration är i mina ögon bara bra. Det eller virus/trojan/malware/spyware-träsket som finns på Windows.

polters bild

Idiot kanske är lite hårt. Det erkänner jag. Men jag är ärligt talat trött på alla människor som inte bryr sig om att läsa på alls innan de byter från Windows till Linux. Jag ser inget problem i att hon inte gillade Ubuntu 8.04. Jag personligen har också haft problem med den versionen. Det jag har problem med är att det skiner igenom hur motvillig hon var inför ett annorlunda koncept. Jag upprepar. Problemet ligger inte i vad hon gillar Ubuntu, eller övriga distar, utan den inställning hon verkar dela med så många andra. Ubuntu är inte Windows, och bör ej så heller vara. Windows är knappast något under av användbarhet. Det handlar om vana.

pluns bild

Njau det kan vara nog så frustrerande när man sitter med problem

inkl den nya Unlockhanteringen via Policykit  Cool

.

Sen en liten kommentar om "idioti" så sänkte visst någon Ubuntu stort o brett
i en annan blogpost vilket jag kan pricka buggarna samt åtgärderna med stor sannolikhet. (till på köpet så var sänkningen från en van användare)

.

Det är hårt att behöva ompröva sin tillvaro och "sektens" låsningar...Oskyldig

.

Steg 1 är att sudda bort "fundamentalisterna" från kartan. De kan sitta i egna rum och
surra om sin Bullerby värld.

 

---------------

Theos song

Kristians bild

Snälla plun, gör nånting kreativt. Slå dig ihop med exton och leverera en (remastrad) dist precis som du vill ha den, då behöver du inte bry dig om vad någon annan tycker. "Plunux - en nybörjares dröm" ?

---------------------------------------

 

mikaeljs bild


Tyvärr kristian, du kommer aldrig få se  nåt vettigt från plun....~~~Den här kommentaren är släppt under GNU FDL~~~

  ~~~ Have a goodyear - http://www.youtube.com/watch?v=tO2wb-LarfU ~~~

 

Marcuss bild

Pluns inlägg skiljer sig mer än dina Sad

cryingfreemans bild

Har du någon länk till den bloggposten som sänkte Ubuntu stort och brett?

_______________________________________

Software Freedom Day | 20 september 2008

http://softwarefreedomday.se

_______________________________________

linuxnyheter.se

extons bild

Det Eva skriver är rent flum. Om man vill börja använda ett nytt OS måste man läsa på lite. Hade Eva gjort det hade inga problem uppstått. (Förutsatt att hon är "normalbegåvad").


 

LINUX.EXTON.NET

mauths bild

Jag tror att hon som många andra win-användare jämför Linux med en förinstallerad OEM med en sån där återställnings -skiva med de flesta drivar på, så att datorn funkar hjälpligt.

Jag tror att utan förinstallerat OS så kommer linux inte att kunna konkurera, plun slåss för en förlorad sak. Det kommer inte att gå att täcka in all hårdvara i världen med en dist. Det kommer alltid att krävas pill oavsett vilket os man installerar från grunden.

 

- "Den nyttigaste läxa livet lärt mig är att idioterna många gånger har rätt." Winston Churchill

- "Den nyttigaste läxa livet lärt mig är att idioterna många gånger har rätt." Winston Churchill

Kristians bild

OEM-linux skulle kunna bli en riktig hit. Tyvärr så är det nog för få som vågar överge vad de redan känner till. Ta eee-pc som ett exempel där en stor andel köpare väljer sju år gammal skåpmat

---------------------------------------

 

Marcuss bild
Svar till alla
inlägg av: Eva Wieselgren 2008-04-29 23:31
Kul med så många kommentarer! Jag hinner inte svara på allt. Men det viktigaste: Jag testar saker som en vanlig användare, inte som expert. Syftet var inte att lära ut hur Linux funkar utan att beskriva hur lätt det var att komma igång med det, för dem som är nyfikna på att prova, Jag följde instruktionen och måste väl ha klickat i svenskt språkval eftersom de flesta menyerna blev svenska. Det jag tar upp i texten är exempel på att det inte var så lättillgängligt, jag kunde valt andra. Hälsn Eva

mauths bild

Varför har du en "Anmäl"-knapp?

Jag är tekniker och finns en knapp känner jag ett djupt behov av att klicka på den.

EDIT: Kul, klickar man på den kommer man till GP.

- "Den nyttigaste läxa livet lärt mig är att idioterna många gånger har rätt." Winston Churchill

- "Den nyttigaste läxa livet lärt mig är att idioterna många gånger har rätt." Winston Churchill

magnis bild

Problemet med din artikel var ju inte den var skriven från ett nybörjarprespektiv. Det är bra, och konstruktiv är alltid bra.

Men jag skulle vilja påstå att din artikel ger en väldigt konstig bild av Ubuntu. Det finns egentligen två vettiga poänger du har:
Att trådlösa nätet inte fungerar är ett problem som många har. Och tyvärr kommer det bli väldigt svårt att lösa detta problem innan hårdvarutillverkarna börjar öppna upp sina specifikationer och supporta Linux på allvar.

 

Att Google earth kräver att man öppnar en terminal låter ju bara onödigt, det borde de kunna fixa till bättre utan något större problem. Tyvärr missar du helt det fina i hur enkelt det är att ladda hem nya program via pakethanteraren..

Sedan att du måste skriva in lösenord för att ändra tid...hur ofta gör man det egentligen?

Skulle vara kul att se en artikel där du fått hjälp att installera hela systemet, och sedan se vad du tycker om det efteråt. För visst är det så, de flesta skulle aldrig klara att installera vare sig Ubuntu eller Windows eller något annat operativsystem från scratch. Därför tycker jag det är trist att diskussioner om problemen i Linux alltid verkar handla om själva installationen. Inom en överskådlig framtid så kommer ingen distrubution kunna göra det möjligt för vem som helst att installera från scratch på vilken hårdvara som helst.

Det intressanta är ju, hur bra funkar det när allt är installerat?

 

kids bild

Snälla, det du tar upp är inte tecken på att Ubuntu inte är lättillgängligt, utan på att Ubuntu inte är Windows. Du vet, lösenorden du klagar på? De är till för att familjens 13-åriga son inte ska kunna sabba för andra när han surfar på suspekta ryska porrsidor, eller för att den okunniga mamman inte ska kunna infektera hela burken med ett dödsvirus genom att läsa sina mail. Du kanske kan tänkas vara intresserad av att även Vista tagit åt sig detta, även om man gjort det på ett korkat sätt.

Byter man operativsystem måste man göra det med öppet sinnelag. Jag vågar till och med påstå att de allra flesta som försöker byta <em>har</em> ett öppet sinnelag. Därför är det väldigt olyckligt att du väljer att "recensera" Ubuntu utifrån föresatsen att allting som inte är exakt som Windows är "otillgängligt."

Jag har ett virus här som jag har svårigheter att installera för alla användare, trots att det gick bra på Windows. Jävla otillgängliga Ubuntu... =(

jensos bild

Journalistiskt misstag.

Jag testar saker som en vanlig användare, inte som expert.

 

Tyvär har du nog begått ett journalistiskt misstag, när du tror att du vet. Har hitintills *inte* påträffat någon, som inte förstår begreppet inloggning och varför. Tänk 10 sekunder ...!

Hur skulle du uppskatta, att alla dina arbetskamrater kommer åt dina artiklar?

Hur skulle du uppskatta, att en av dina artiklar som du knåpat på en vecka. Raderas av din minsting?

Det finns *ingen* på min arbetsplats, som inte skulle förstå varför inloggning är nödvändigt.

Oavsett ålder, kön och utbildningsnivå.

Tror nog att vare sig du eller någon annan, tycker att det är en bra idé.

Att en tillfällig besökare, kan komma åt journalarkivet. Öppna 'Patient Patientnamns' journal.

Där kan man läsa. Att personen i fråga, inkom kraftigt berusad och hade gonnore vid yngre år.

Eller komma åt telias adressregister, över samtliga personer i Sverige.

Men som tur är, är det inloggning. Inte bara ut på nätverket, men även till samtliga register.

Där behöriga har sitt eget lösenord.

Hade det fungerat som du ville, skulle *ALLA* ha total tillgång till *ALLT*.

Nej! Folk i allmenhet, är betydligt smartare än så.

---

Registered User # 259689 http://counter.li.org Aw come on .... Joe is a Microsoft guy, and is probably having GUI withdrawal. You don't expect him to quit cold turkey do you?

---

Registered User # 259689 http://counter.li.org

Aw come on .... Joe is a Microsoft guy, and is probably having GUI withdrawal. You don't expect him to quit cold turkey do you?

Marcuss bild

Varför du:ar ni mig. Jag är inte Eva

 

Det är inte mina tankar, det är Evas kommentar på artikeln

mikaeljs bild


Dom tror att Eva läser här... Wink~~~Den här kommentaren är släppt under GNU FDL~~~

  ~~~ Have a goodyear - http://www.youtube.com/watch?v=tO2wb-LarfU ~~~

 

jensos bild

Förhoppningsvis så läser Eva det här, men det är kanske för mycket att önska.

---

Registered User # 259689 http://counter.li.org Aw come on .... Joe is a Microsoft guy, and is probably having GUI withdrawal. You don't expect him to quit cold turkey do you?

---

Registered User # 259689 http://counter.li.org

Aw come on .... Joe is a Microsoft guy, and is probably having GUI withdrawal. You don't expect him to quit cold turkey do you?

kids bild

Attan, du lurade mig. =(

 

Sensmoral: läs två gånger innan du svarar på inlägg från osannolika postare.

kimjohanssons bild

Jag satte kursiv text i ditt inlägg så kanske det ser mer "citerat" ut. Kul att så många "svarade" Eva Flört

----------------------------------------------------------------------------------------------

You are scrupulously honest, frank, and straightforward. Therefore you have few friends.

pluns bild

Nejdå....

Jag har mycket roligt åt att communityn som inte klarar av att fördöma

junknissarna som omöjliggör Linux framgång.

.

Vidare så är det bedrövligt samt sorgligt att tex Ubuntu Sverige inte klarar av att hantera fundamentalism pga uselt ledarskap inkl dolda agendor.
.

Det är mer än uselt att användare som föredrar fundamentalistiska distar tillåts sprida sina missioner om "Bullerbyn".

.

Enbart att välja väg...  man har "hattat" för länge redan med att klara av att göra upp med RMS och inse att det behövs uppoffringar.

Pinsamt helt enkelt..... inkl att någon som gör Ubuntu business febrilt försöker
försvara något som är helt fel läste jag någonstans.

.

Over & Out & bless this mess....Gråter

 

 

 

 

 

---------------

Theos song

zxspectrums bild

Till Plun

Brukar du besöka Ubuntu Sverige nuförtiden? Tycker vi klarar av fundamentalisterna på ett ypperligt sätt. Alla har rätt till sin åsikt till den grad att man inte tvingar in någon annan i den åsikten. Det fungerar bra och har bara varit någon enstaka som har bråkat. Som moderator för ubuntu-se.org har jag mest behövt flytta trådar och inte behövt hantera "fundamentalister".

------------------------

Jag vet vad jag vill, men vill inte det jag vet, men ändå vet jag ingenting och nu vet jag garanterat inte vad jag snackar om

------------------------

Jag vet vad jag vill, men vill inte det jag vet, men ändå vet jag ingenting och nu vet jag garanterat inte vad jag snackar om

jentins bild

Varför skall Gnu/Linux likna windows, det är väl ok att det är annorlunda. Varför skall saker bara fungera direkt i Gnu/Linux och inte i windows. Om man skall köra Linux tycker jag man skall köra det av en anledning, inte för att det blivit en hype. Sen är det väl inte Linux fel att vissa saker inte fungerar direkt. Att bara tänka den tanken och sen skriva ner det i en artikel visar mer om personen som skriver artikeln än om Linux.

### IDG VARNING!

Om jag köper en ratt till min Peugeot, så passar den väl inte i brorsans Audi.

### STOPP IDG VARNING!

Jag måste påpeka det igen. Att inte förstå varför fler hårdvaror mm fungerar i windows och inte i Gnu/Linux är helt ok om man inte är bevandrad inom datakunskap. Skall man börja använda Linux har man två val enligt mig.

Antingen be någon komponera ett system med hårdvara som fungerar bra med Gnu/Linux, och också be den personen konfigurera systemet precis som man vill ha det, och samtidigt förstå att problem kan uppstå om man inte kontrollerar framtida inköp. Man kan också förbereda sig på ett äventyr i en helt annan värld där det krävs lite jävlar anamma och en annan logik än den som folk är vana vid från windows världen.

Att bilda sig en uppfattning om något så komplicerat som en kärna och ett operativsystem på några timmars pillande förefaller mig så främmande att jag gnuggar min hornhinna i hopp om att få bort de vilseledda bokstäver som formar denna artikel.

Linux är inte lätt. Men det kan vara. Windows är inte lätt det heller, men det kan vara, så länge det inte strular. Det finns en anledning till att det finns tekniker, konsulter mm. Vi syns oftast inte förren problem uppstår eller "svensson" pillat för mycket själv, och då kvittar det vilket operativsystem som körs, det hänger på kompetens. En kompetens som man inte får genom att slänga ihop en PC och installera XP på en timme, och sedan utropa sig som datorexpert.

Jag får ofta frågan varför vi är så dyra. Svaret är enkelt. Den kompetens jag innehar är dyrköpt. Det är tusentals timmar av pillande och testande. Det är tusentals kronor i utbildningskostnader och hotellräkningar.

Jag har jobbat och verkat i denna värld i många år och jag har en massa åsikter om både det ena och det andra. Jag gillar inte t ex Vista, men hatar inte Microsoft. Jag gillar iofs inte Debian heller, men inte hatar jag Ubuntu.

Detta är inte för att jag kan åberopa att det är dåligt, utan att jag som person helt enkelt inte gillar att använda det hela, och att det finns massa saker som jag tycker är dåliga och stör mig som person.

Men kontentan är väl att inte f.. skriver jag en patetiskt artikel där jag påpekar en massa skit pga av icke kompatibel hårdvara eller ett ovant system.

Jag älskar t ex min fru, fastän vi inte är 100% kompatibla, och aldrig kommer att bli.

Jag älskar fria val och folk med öppna sinnen.

 

Trevlig helg alla

 

 

 

------------------------------------------

"Docendo discimus"

polters bild

" Jag älskar t ex min fru, fastän vi inte är 100% kompatibla, och aldrig kommer att bli."

Den liknelsen var guld värd. Smile

dikatlons bild

+1 på den liknelsen. Den var fet alltså :]

Kan man bli min nya signatur en dag !

 

~ bra kod är testad kod ~

- ARCH LINUX -

hanss bild

"Du vill att allt ska göras på ditt sätt, så som du har bestämt. Du försöker inte ens förstå hur jag tänker, du går mig inte till mötes. Du vill inte låta mig ha några egna program. Du kontrollerar allt jag gör och du litar inte på mig."

 

Är det bara jag som tycker det beskriver ett annat operativsystem väldigt bra? Flört

Även om Ubuntu och andra nybörjardistar börjar bli lättare att använda för nya användare brukar det vara bra om man har någon kunnig person bredvid som kan hjälpa en ta de första stegen. För det är mycket som är annorlunda, mycket som är "konstigt" för en som är van vid Windows. Just det med var program installeras är ett utmärkt exempel.

Men om man vet hur man googlar och inte är rädd för att läsa lite text så brukar det gå förvånandsvärt bra, men det verkar som många (speciellt vuxna verkar det som) inte vill lära sig nya saker.

 

Stycket som jag citerade i början gav mig i alla fall ett gott skratt, det tackar jag för.

pluns bild

Jag vet inte vad su surrar om angående Google Earth...

Endera så kopplar man upp sig mot Medibuntu alternativt

så får man böka med terminalen, iofs minimalt bök men nog så bökigt

för en newbie.

.

Själv ställer jag mig och pissar på RMS...Skrikandes inkl hans sorgliga samling med
lärljungar.

 

 

---------------

Theos song

cryingfreemans bild

Jag föreslår att du slutar att hacka på Ubuntu och istället engagerar dig i Linux Mint-communityn. Det måste vara jobbigt att vara så negativ hela tiden. Att göra något positivt för Linux kanske hjälper. Det verkar som att Linux Mint är en bra bit på vägen för vad du letar efter i en dist, så sprid ordet vetja.

_______________________________________

Software Freedom Day | 20 september 2008

http://softwarefreedomday.se

_______________________________________

linuxnyheter.se

kids bild

Du vill att plun ska sluta vara negativ och göra något vettigt istället? Försöker du ta ifrån honom hans livsglädje, ondskefulla människa?! >=(

brodertucks bild

Skrattande

Citerar:

Snälla plun, gör nånting kreativt. Slå dig ihop med exton och leverera en (remastrad) dist precis som du vill ha den, då behöver du inte bry dig om vad någon annan tycker. "Plunux - en nybörjares dröm" ?

Tack för den. Bäst idag. Jag håller med dig. Detta bör kunna bli distarnas dist, i sammanhanget. Fritt från "fundamentalister" från det ena hållet, men kanske fler från det andra, iofs. . . .Obestämd Tack för ett fint inlägg.

Rätt användarnamn "försvann" iom uppgraderingen av forumet. Rynkar på näsan

Hälsningar

Tukken

 

 

 

jonasbjorks bild

Jag skall nog ta och börja räkna på hur många timmar du lagt ner på att gnälla på Linux här på LP. Tänk, plun, tänk om du hade skrivit artiklar om hur bra Linux är och skickat dem till GP och andra tidningar. Tänk om du till och med fått dem publicerade. Tänk om DU kunde få en ny användare till Linux? Tänk om du hade skrivit en guide: så här enkelt får du igång codecs i Ubuntu. Tänk om du kunde bidra till en positiv utveckling, istället för att dagligen förolämpa mig och andra på LP med ditt förbannade gnällande.

 

--

Telling modern Internet users to stop whining is like telling them to stop breathing — it seems unrealistic and inhumane. (P. Lutus)

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

skitapas bild

Kom igen Jonas, är vi egentligen inte glada att vi har någon att gräla lite med? Det värsta jag vet, är när man försöker argumentera med någon som bara håller med. Visst jag delar inte pluns åsikter men jag skulle bli jätteglad om jag hade en liten suris på t ex min blogg som genererade engagemang och inlägg Smile

Sen att killen inte gillar RMS får ju bara mig att bli mer intresserad, nu måste jag ju ta och lyssna på hans föreläsning som jag laddade ned.

Glad vår på er alla!

 

/Jag använder GNU/Linux för att det är roligt

Jag använder GNU/Linux för att det är roligt

svenduss bild

Ett Trix till Windows  Eva
En av de kanske största nyheterna är att man kan installera systemet som ett program i Windows vilket hyvlar ner tröskeln för att en tjej som Eva ska våga prova ytterligare!

Pingviner är jo härliga sällskapliga fåglar och där är en enda pingvin-art som häckar på Afrikas kontinent ,en u-trolig Simmare som kan många tricks ,men tyvärr det är det en fågel som inte kan flyga ,och när den tar sig på land blir det inte några stora landvinningar heller. En mycket social vänlig sinnad varelse som förövrigt kan bli ganska tam .
Att jämn före denna härliga fågel med tigare och leoparder vore fel .
Släng ett kattdjur i sjön , experimentet kommer att misslyckas .
Vi har diskuterat bildbehandlings program på Mac forums och gett förslag till förbättringar av programmet I-foto som ingår i OSX ,men nej du blir revet och klösars sönder tala om KULT, kom inte och berätta om Google picasa2 med alla finesser för en Leopard inte . Mac brukar skälla på Windows så det nästan är pinsamt  
Många är ju som Eva född in i Windows miljön och som den idisslare hun är , skal man först svälja sen tugga och smälta maten, saker och ting tar sin tid och inte är man van att gå på hal is och simma som en fisk i vattnet heller . Det tar tid att anpassa sig . Pingvinerna kan mycket väl öka i antal, man får påverka via riktiga kanaler. Att skolor och gymnasier i spara tider undervisar i MS Office 2007 och inte i Open Office är en stor skam som vi får ändra på . Vi var på en liten marknadsförings happening (händelse) i byen i lördags och tapetserade i konsum och Ica affären med UBUNTUS utmärkta  plakater  vill du se panorama bilden måste du ha humeristisk sans bemärk också att panoramabilden här hotspots (klickbara fält) du kan gå i konsum hemma på datorn och ladda ner din egen Plakat för utskrift OBS! tapetsera mycket, men bara på lagliga ställen Smile läs mera här 

---

Svendus

jensos bild

Mycket bra gjort svendus. Ett mycket trevligt utförande.

---

Registered User # 259689 http://counter.li.org Aw come on .... Joe is a Microsoft guy, and is probably having GUI withdrawal. You don't expect him to quit cold turkey do you?

---

Registered User # 259689 http://counter.li.org

Aw come on .... Joe is a Microsoft guy, and is probably having GUI withdrawal. You don't expect him to quit cold turkey do you?

evols bild

Jag hoppas innerligt att gnu/linux inte blir användarvänligt någonsin. en av dom sakerna jag gillar mest med linux är ju att pilla i saker och ting så jag lär mig hur systemet fungerar.

“I want to die in my sleep like my grandfather... Not screaming and yelling like the passengers in his car.”

skotkus bild

-

hoths bild

Det är en svår konst att rätt förstå användaren behov och önskemål

 

Många har sänkt Eva för att hon inte förstår att det är så enkelt, "bara pilla lite där", så löser sig allt. Om det nu var så enkelt, varför fungerade det inte så redan från början? Allt onödigt krångel är bara av ondo. Nu kan det vara svårt att rätt avgöra vad som är "onödigt" efterom det mer är en designfråga än en fråga för programmeraren. Eva har en poäng; det är många frågor och alla kan inte vara nödvändiga. Andra (Mac) har löst det betydligt smidigare. Åter andra (Vista) har avsiktligen gjort mer frågor för att vara riktigt irriterande.

 

Det är både viktigt och intressant att få andra än Linux-nördar att testa och recencera Linux- De ser saker som den hemmablinda Linux-nörden inte ser.

----
Linux växer snabbast!

----
Linux växer snabbast!

kids bild

Ja, OSX har löst det på ett "smidigare" sätt, samma sätt som Microsoft "löst" dylika problem i Windows på sedan NT:s dagar - att ge standardanvändaren på tok för många rättigheter. Enda skälet till att detta inte bitit Apple hårt i baken än är att ingen bryr sig om att jävlas med en liten skitplattform som är irrelevant både på server- och desktopmarknaden.

 

Visst finns det saker som både kan och bör bli enklare i Linux (wifi och X-konfigurering är två bra exempel,) men säkerhetsbiten är definitivt inte en av dem.

hoths bild

Helt säkert är det så, och här ligger ju också "kruxet". Vad är tillräckligt och på vilken nivå skall man lägga sig. Jag påstår inte att jag har alla svaren, men detta är en (av flera) viktiga saker att få till rätt. Troligen går det att göra bätrtre och enklare för användaren.

 

Men detta sätt är nog att gå för långt...

http://www.xkcd.com/416/

----
Linux växer snabbast!

----
Linux växer snabbast!

jensos bild

Troligen går det att göra bätrtre och enklare för användaren.

 

Ja det gör det, genom att förinstallera. På samma sätt som med Win och Mac. Då som först, kommer man bort från det största pillet i systemet.

Men så länge GNU/Linux ej kommer förinstallerat, kommer vi inte att bli utan det.

---

Registered User # 259689 http://counter.li.org Aw come on .... Joe is a Microsoft guy, and is probably having GUI withdrawal. You don't expect him to quit cold turkey do you?

---

Registered User # 259689 http://counter.li.org

Aw come on .... Joe is a Microsoft guy, and is probably having GUI withdrawal. You don't expect him to quit cold turkey do you?

valdermans bild

Exakt hur hade du tänkt lösa problemet med användare som är vana vid att slippa lösenord genom förinstallation?

--
あるユーモアのないアホのため、シグナチャーをカエルことにした。カエルさん

jensos bild

Genom att boota direkt till skrivbordet som single user.

Autologgin altså.

---

Registered User # 259689 http://counter.li.org Aw come on .... Joe is a Microsoft guy, and is probably having GUI withdrawal. You don't expect him to quit cold turkey do you?

---

Registered User # 259689 http://counter.li.org

Aw come on .... Joe is a Microsoft guy, and is probably having GUI withdrawal. You don't expect him to quit cold turkey do you?

valdermans bild

Jag hoppas att du menar autologin för en vanlig användare, och inte single user mode? Det förstnämnda är bara korkat, medan det andra vore direkt vansinnigt. Varför är det första korkat? Jo, för att det till stor del tar ett stort kliv runt hela idén med privilegieseparation. Att låta alla användare, inklusive porrsurfande lillebror (komplett med .ru-sidor och hela kittet) och inkompetenta teknofob-mamma, sitta som samma användare, med obegränsade rättigheter till sudo låter som ett lysande sätt att göra Linux till en sämre kopia av Windows ME.

 

Att skrota det som är unikt med Linux för att bli till en halvtaskig, ständigt eftersläpande klon av Windows är ingen god idé. Apple gjorde motsatsen, och se vad det gjorde för dem.

--
あるユーモアのないアホのため、シグナチャーをカエルことにした。カエルさん