Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

KDE 4.0.4 släppt

De glada KDE-hackarna meddelar att världens koolaste skrivbordsmiljö nu finns i version 4.0.4.

Den nya versionen innehåller främst bugfixar men även några förbättringar i KHTML.

Nästa stora version av KDE4-plattformen, KDE 4.1, kommer i juli. Nästa minorversion, KDE 4.0.5, beräknas komma om ungefär en månad.

Tillkännagivandet

Skillnader mellan KDE 4.0.3 och KDE 4.0.4

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

hanss bild

Kan ju passa på och nämna att Qt 4.4 precis släppts. Trevligt.

tux-svens bild

Funkar KDE 4.0.4 korrekt ihop med Compiz? KDE 3.5.9 och tidigare versioner dras ju med Kicker- och Pager-strul. För närvarande funkar Kickern helt ok för mej i KDE 3.5.9, men Pagern visar inte programfönstren korrekt utan att man trixar lite först. KDE och Compiz har hitintills inte synkat riktigt bra när det gäller skrivborden.

---

ODF är den enda sanna öppna ISO-certifierade dokumentstandarden idag - Sprid ODF genom att konsekvent använda dig av ODF. Våga vägra MS-format!

---

Windows are for houses, Linux is for computers!

 

jeffs bild

Jag har ingen aning då jag själv inte använder dessa effekter. Dock har Kwin kompositfunktioner som täcker det behov iallafall jag skulle kunna tänka mig ha, om det är till någon tröst.

--------------------------

------