Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Got Powua? -- Superdator över nätet.

Efter att ha renderat en del arbete på din arbetsstation så har du nog sett ett behov av att överlåta det tunga jobbet på en maskin mer lämpad för det. Att bygga ett kluster eller köpa en
superbestyckad burk ligger kanske inte i din budget heller för den delen.

 

Det finns ett antal företag som hyr ut processorkraft och ett av dessa är Xteque s.r.l., ett Milanobaserat företag som driver http://www.powua.com där en användare kan registrera sig och testa tjänsten. Man får 25 Powua-crediter som välkomstbonus som var och en mostvarar en processor-timme. För tillfället går det inte att köpa fler Powua-credits då tjänsten fortfarande är på betastadiet utan man hänvisas till att be om gratis påfyllning när man förbrukat dem, vilket inte verkar vara något större problem. Instruktioner för detta finns på hemsidan.

 

När man registrerat ett konto på powua.com så kan man boka tid och antal processorer via ett ganska lättbegripligt webbgränssnitt. Man kan även ladda hem en java-baserad klient som kan användas för uppladning av de filer man skall jobba med och när tiden är inne kan man starta en vnc-session via nämnda klient. Filer kan man börja ladda upp 5 dagar innan bokad tid och man har 5 dagar efter avslutad tid på sig för att ladda hem resultatet.

 

Om man inte vill använda deras klient så kan man använda t ex Gftp för filhanteringen och valfri vnc-klient för att hantera jobben. Min erfarenhet är att man gör bäst i att ladda upp filer med Gftp istället för med Powua-klienten då den hade filstorleksbegränsning och verkade låsa sig efter en uppladdning. vnc-klienten tycker jag funkade rätt bra dock, men skall testa med en annan nästa gång för jämförelsens skull.

 

Innan du slösar bort en bokad tid på att undersöka vilken mjukvara man kan använda så ta en titt på http://www.powua.com/about/software. Det gjorde inte jag och innan maskinen( maskinerna kanske man skall säga? ) hann bli färdig med den jätterendering jag satt igång så gick tiden ut och sessionen avbröts brutalt med resultatet att vnc-klienten krashade.

 

Efter att ha testat denna tjänst väldigt ytligt och sett en del skönhetsfel som den buggiga klienten (vilket ändå kan ha att göra med den java-version jag körde, vem vet utan närmre undersökning?) så tycker jag detta är en rätt smidig tjänst som helt klart är värt att prova nästa gång du skall göra nästa stora animerade film.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

jentins bild

Kanske skulle skickat upp jobbet till NASA Tungan ute

------------------------------------------

kimjohanssons bild

Ja, de har ju rätt fina maskiner Glad

----------------------------------------------------------------------------------------------

You are scrupulously honest, frank, and straightforward. Therefore you have few friends.

kimjohanssons bild

Det gick rätt bra att använda nautilus för att hantera filerna...

ssh://användarnamn@files.powua.com:22/mnt/homes/användarnamn

----------------------------------------------------------------------------------------------

You are scrupulously honest, frank, and straightforward. Therefore you have few friends.