Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Nya DebEX-Kubuntu med skrivbordseffekter och KDE 4.0.4

DebEX-Kubuntu live dvd på svenska i senaste version är nu klar för hämtning. Systemet är en remaster av Kubuntu Hardy Heron 8.04. KDE 3.5.9 och kernel 2.6.24-16 används. Jag har bl a lagt till: Opera 9.50, AbiWord 2.4.6, VLC 0.9.0-git Gishenko, RealPlayer 10, Thunderbird 2.0.0.14, KOffice 2.0 alpha-6, aMule (fildelning), Gimp 2.4.5, Samba, win32-codecs och kompileringsverktyg för installation av program från källa/source.

Liksom i DebEX-Ubuntu 3DSpel kan du testa Compiz 3D-effekter med snurrande skrivbord (kuben) m m direkt under körning från skiva. (Krav: Datorn måste ha ett nyare Nvidia-grafikkort). Vidare har jag installerat KDE 4.0.4 (släppt 080507), jämsides med KDE 3.5.9, som alltså är standard i Kubuntu 8.04. Alla program har uppdaterats till senaste tillgängliga stabila version per den 12 maj 2008. Se en skärmdump av 3D-skrivbordet HÄR. Läs mera HÄR.

DebEX-Kubuntu hämtas gratis på LINUX.EXTON.NET.