Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

SGI/ INTEL/NASA Superdator med SLES 10

NASA's nya superdator (Altix 3000) som byggs med hjälp av Intel och SGI kommer att köra Novell SUSE Linux Enterprise Server 10. Denna dator kommer enligt planen inte vara helt färdig förren 2012 och då kommer den att prestera 10 petaflops vid simulering och modellering. Redan 2009 skall den klara av 1,000 trillioner kalkyleringar per sekund. Läs mer om detta projekt SGI pressrelease. BBC publicerar även nyheten dock verkade de inte bemöda sig med det faktum att superdatorn körs på linux.

NASA egen beskrivning på sin superdator. Med allt teknisk data tillgänglig.