Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Fri programvara och öppna lärresurser – två sidor av samma mynt

I en debattartikel på Folkbildningens nättidsskrift Nät och bildning skriver Ronny Schueler, administratör i Folkbildningsnätet, om Folkbildningens användande av Open Source och öppna lärresurser. MOSIG/MöLUG är med på ett hörn också. Smile

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

cryingfreemans bild

Jag har jobbat lite mot folkbildningen för att få in FOSS och helt utan min förskyllan kommer det hållas en workshop i höst om bland annat fri programvara. Om hela folkbildningen skulle använda open source-programvara skulle vi ha en ganska tung partner på det offentliga området, med många utbildningsformer och -tillfällen. Glokala folkhögskolans Linuxkurs på distans är bara början på detta, tror jag.

_______________________________________

Software Freedom Day | 20 september 2008

http://softwarefreedomday.se

_______________________________________

linuxnyheter.se