Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Verizon väljer Linux till mobiltelefoner

Scott Morris berättar i sin blog att hans mobiloperatör Verizon har annonserat att de kommer köra Linux i mobiltelefonerna.

Mobile carrier Verizon Wireless has joined the Linux Mobile (LiMo) Foundation and has announced plans to adopt the open source software platform. Linux-based phones will be available from Verizon next year, alongside other devices that run competing proprietary operating systems.

LiMo Foundation är en industrigrupp som bildades av ledande mobiltelefontillverkare. LiMo's mål är att skapa en mobiltelefonplattform som är baserad på Linux som är enkel att modifiera och kan användas utan kostnad på en mängd olika hårdvaruenheter. Bland medlemmarna hittar vi Motorola, NEC, NTT DoCoMo, Panasonic, Samsung och LG.

Användargränsnittet baseras på GTK+, som används av GNOME. Stöd för Java finns i specifikationerna och de första enheterna som kör LiMo-plattformen kommer lanseras under 2008.