Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Click n run släpper Transgamings Cedega

Installationstjänsten Click n run har i dagarna släppt TransGaming's Cedega. Cedega gör det möjligt för linuxanvändare att spela windowsspel i Linux, utan att ha Windows på datorn. Bland annat följande spel stödjs: Elder Scrolls IV: Oblivion, Battlefield 2142, World of WarCraft, Madden 2007, Civilization IV och många fler kan spelas i Linux med hjälp av Cedega.

Prislappen är satt till $31.95 och Click n run finns till linuxdistributionerna Freespire, Linspire, LinuxMint och Ubuntu. CNR jobbar med att få igång sin tjänst till Debian, Fedora och openSUSE.