Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Genie - ett nytt programmeringsspråk inom Vala

Genie är ett nytt python/boo-liknande språk där (den för språket enda existerande) kompilatorn på samma sätt som för Vala (vilket mer påminner om Java/C#) omformar programmet till C/GObject-kod innan det kompileras. En stor fördel är att detta inte kräver någon extra runtime-miljö vilket gör att programmen kan bli minnessnålare jämfört med Python/Mono. Dessutom är det väldigt enkelt att återanvända C/GObject-kod i andra program oavsett vilket programmeringsspråk programmet är skrivet i. En nackdel är att det blir svårare att debugga koden eftersom programkoden transformerats innan kompileringen.

http://jamiemcc.livejournal.com/11749.html