Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

MS + ODF = sant

http://computersweden.idg.se/2.2683/1.163214

Nu verkar DEN kampen vara över. Glad Kanske dags för mig att byta signatur såsmåningom? Obestämd

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

jensos bild

Kanske, kanske inte Wink

Men så länge det spenderas miljarder på misslyckade projekt inom stat, kommun och landsting. Samtidigt som svenska forskare i internationellt samarbete (med Indien). Lyckas med det som svenska företag, inte lyckas med här hemma. Indien kommer att klara ca: 1 miljard logförda, medans Sverige så här långt, inte har klarat ens 1.

Nämligen att ta fram ett distribuerat journahanteringssystem, för svensk hällso/-sjukvård. http://www.sics.se/node/2955

Lyssna gärna till det program, vilket sändes i Techno på SR: http://www.sr.se/laddahem/podradio/SR_p1_tekno_080430020015.mp3

Kan vi komma in där ... Då har vi nått målet!

 

---

Registered User # 259689 http://counter.li.org

Aw come on .... Joe is a Microsoft guy, and is probably having GUI withdrawal. You don't expect him to quit cold turkey do you?

---

Registered User # 259689 http://counter.li.org

Aw come on .... Joe is a Microsoft guy, and is probably having GUI withdrawal. You don't expect him to quit cold turkey do you?

jonasbjorks bild

Hur kan du få ett dokumentformat att bli en databas för journaler i Indien? Jag antar att bara man vill, så kan man få allt att låta negativt. Din kommentar har ingenting med ODF och Microsofts stöd för ODF i Office att göra.

När det gäller det du skriver om skall du inte glömma att vi styrs av en del lagar, i det fall du tar upp berörs vi av till exempel Patientjournallag . Allt är inte så enkelt som att byt bara ut det här mot det här så fixar sig allt. Angående Indien säger Jim Dowling, en av de forskare på Swedish Institute of Computer Science (SICS) som utvecklar databasen åt indierna så här: På sätt och vis är det enklare där, eftersom de börjar från scratch. (idg.se). Den svenska delen i projektet är att bygga en distribuerad databas och inte ett helt system.

Läs till exempel The Clinical Eye. Constructing and Computerizing an Anesthesia Patient Record (Carina Beckerman) .

Varför inte lyfta fram de positiva sakerna istället för att fokusera på det negativa? Jag har varit på en av Per-Ola Sjöswärd, som är IT-strateg på Rikspolisstyrelsen, framträdanden. Han berättar om hur Polisen i Sverige tog ett strategiskt beslut 2001 om att all ny utveckling inom Polisen skall ske i en öppen miljö (Open Source). Deras mål var att bli av med bundenheten till hårdvaru/mjukvaruleverantörer och började bygga på MySQL istället för Oracle och Java används som programmeringsspråk. Per-Ola avslutade sin föreläsning med (ungefär citat): Varför valde vi att gå över till open source? Vi, precis som ni, vill se fler polisbilar ute på gatorna. För polisen var det inte GPL, GNU eller något annat ideologiskt att ta beslutet. De såg att de kunde minska sina IT-kostnader ganska rejält. Har för mig att det talades om miljarder svenska kronor på fem år. Pengar de kan lägga på annat. Polisen delar inte med sig av sin källkod, tanken har funnits och de har ett visst utbyte med andra polismyndigheter i Europa och svenska tullverket.

Det kan ses som ett litet steg, men det är troligen det bästa Best Practice vi har i Sverige idag. Myndigheterna VILL, men de kan inte av olika anledningar. Dessa anledningar glömmer vi ofta bort i vår iver att få in Open Source och Free Software överallt. Tids nog kommer fler myndigheter att komma igång och vi kommer nå det mål vi har, men det kommer ta tid - och det skall få ta tid.

Vi måste fokusera på det positiva och visa upp det istället för att gräva ner oss i alla de gör inte som vi vill och titta här - de klarar inte ens av det här! ideer.

Inser nu, att jag hamnade lika off-topic som du i den här tråden. Men eftersom jag skrivit så mycket låter jag det stå kvar. Vill inte slösa med min tid Wink

--

Telling modern Internet users to stop whining is like telling them to stop breathing — it seems unrealistic and inhumane. (P. Lutus)

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

jensos bild

"Hur kan du få ett dokumentformat att bli en databas för journaler i
Indien? Jag antar att bara man vill, så kan man få allt att låta
negativt".

Reagerade enbart bå ordet 'seger'. När det sedan kommer till patientjournallagen, är jag mer en väl medveten om den. Efter 25 år inom svensk hällso/-sjukvård. Dokumentformat är även en viktig faktor, inom den sektorn för övrigt.

---

Registered User # 259689 http://counter.li.org

Aw come on .... Joe is a Microsoft guy, and is probably having GUI withdrawal. You don't expect him to quit cold turkey do you?

---

Registered User # 259689 http://counter.li.org

Aw come on .... Joe is a Microsoft guy, and is probably having GUI withdrawal. You don't expect him to quit cold turkey do you?

polters bild

JA!

Detta var riktigt riktigt bra nyheter. Det återstår att se om de kommer att följa standarden, men det är ett steg i rätt riktning.

Lasps bild

Tänk!

Att jag tänkte på dig i morse när jag läste "sanningen"

Ett steg i rätt riktning.

Kanske det beslut som forcerats fram inte behöver träda ikraft.

"Vad rätt du tänkt, fast fel det blev!"

Tja Lasp undrar vad världen är på väg!

 

Kolla detta inlägg

http://www.idg.se/2.1085/1.163214

Ett gott Vin och god mat i en solnedgång är mer värt! Skål.

jentins bild

Som sagt riktigt goda och glada nyheter. Detta är något jag velar riktigt j.... länge. Och jag är inte ett dugg förvånad att Sven är den annonserar det på LP först Wink

Skål på dig Sven, skål på dig också lasp, själv åker det ner lite Gato Negro rött för 180:- paketet Wink

-------------------------------------

www.jentin.com