Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Ny service-pack - SUSE Linux Enterprise 10 SP2 är ute

SUSE Linux Enterprise 10 Service Pack 2 (SP2) är tillgänglig för nedlladdning. Bland annat är virtualisering uppdaterat till Xen 3.2. Dessutom har man adderat patchar sedan Service Pack 1 och adderat moduler för ny hårdvara in i denna version. Det finns mycket nytt hårdvarustöd genom backportning in till SLE 10 kerneln.

Mer information på: SUSE Linux Enterprise 10 Sp2 är släppt!

openSUSE 11.0 - möjlighet att hjälpa till!

En annan aktuell nyhet är att det idag är dax att rösta och hjälpa openSUSE-teamet att identifiera buggar som måste krossas innan openSUSE 11.0 släpps. Den 22:a maj är det röstning om vilka som är de viktigaste buggarna att ta hand om i Bugzilla under openSUSE 11.0.
openSUSE 11.0 är planerad till den 19 juni.

Mer information på: openSUSE 11.0 är mindre än en månad bort