Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

May 28th 2008: Foresight GNOME 2.0.2 Released

Det är mycket som har hänt och nytillkomna användare vill ha nytt från start och ska slippa uppdatera så mycket från start.

Ny kernel, mono stack och ny gdm + mycket mer.

http://www.foresightlinux.org/releases/2-0-2.html

http://www.foresightlinux.com/gnome.html

http://www.foresightlinux.se

 

Foresight

M.v.h Zinden & Max Klurig

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

montahues bild

Jag tycker Foresightgrejen är väldigt kontraproduktiv o dålig för det allmäna, o framförallt blir jag sur för att för att foresightutvecklarna använder sin tida till ännu en linuxdist (debian va?)  när dom kunde gissar jag gjort gott för nån redan stor dist i stället. Jag lever på att serva datorer. jag vill hellre leva på att serva ovana ubuntu användare än att rensa windowsmaskiner från virus. men det finns issues med ubuntu som förhindrar det ibland, o det känns som att dom som sitter o navelskådar i tex foresight borde växa upp o fatta läget o göra nått gott för världen i stället för att navelskåda. typ. Jag är så förbannad ibland på det här.

cryingfreemans bild

Så är det tyvärr i en kultur som bygger på erkännande från sina likar. Alla vill vara den som skapar den bästa linux-disten. Ingen vill vara den som hängde på den för närvarande bästa disten och gjorde den perfekt, för man vet samtidigt att det är frontfiguren som får all ära i mainstream-media.

 

Därför väljer man att skapa ytterligare en distribution till de 400 som redan finns. Och för att man har en vision som går på tvärs med de få distar man orkat kolla.

_______________________________________

Software Freedom Day | 20 september 2008

http://softwarefreedomday.se

_______________________________________

linuxnyheter.se

montahues bild

Exakt, du har helt rätt.

Jag önskar att jag uttryckt det lika klart. Jag var skapligt berusad när jag klagade, men tänker inte ursäkta mig med det. Men detta handlar väl inte bara om utvecklare som känner sig förfördelade, det handlar väl också om vad "en vanlig svensk användare" som jag väljer o hänga på o supporta? Dom där i stort sett  meningslösa uppstickar-distro'sarna bör kvävas i sin linda, önskar den  fascistiska ådran i mig;)

Så snälla ni som sitter där o tycker att en ubuntubugg är dryg o tänker att foresight eller pardus löser era problem, skicka en ubuntu-buggrapport i stället för att ägna tid åt att installera nått annat som har minst lika många buggar. typ.

montahues bild

Jag ser att jag använder uttrycket "typ" lite väl ofta, jag ska bättra mig.

sol77s bild

En sak om Foresight.. det bygger inte på debian eller nått sånt. Om något så är det rpath som ligger i grunden. Foresight siktar in sig på att köra det senaste så Linux kan visas upp. Skulle själv säga att Foresight fyller en bra funktion som låter nya modernare lösningar i mjukvara testat.

 

Och det finns anledning att inte lägga sin tid på Ubuntu. Är man en person som vill ha en dist som följer de-facto standard för Linux så går Ubuntu bort. Likadant kan det vara med andra distar.. att det kan finnas något som man stöter sig mot, det handlar ju om personliga preferenser.

 

Tror inte lösningen är att kväva de små/nya distarna, snarare att mer standardiseras för hur det ska fungera i linuxsystem. Men det krävs samtidigt en balans mellan standard och att prova nytt så inte utvecklingen stannar av.