Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Distrowatch skriver om pakethanteraren Zypper

Distrowatch.com har skrivit en recension om pakethanteraren Zypper som kom med linuxdistributionen openSUSE 10.3 och naturligtvis kommer finnas i den kommande openSUSE 11.0 som släpps nu i juni. Efter att ha jämfört Zypper med andra pakethanterare som apt-get, urpmi och yum konstaterar Distrowatchs skribent följande:

There is not doubt in my mind that Zypper is the most powerful package management utility available today, with many useful options and arguments that do not exist elsewhere.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

kalleperssons bild

Jag har sett nya Zypper "live", och jäklar vad snabb den är. Apt känns som en rostig skottkärra jämfört med zypp.

sol77s bild

Finns det något sätt att aktivera "auto completion" med Zypper? Jag vill kunna skriva bans + [TAB] och få t.ex. Banshee.

tux-svens bild

Jag Installerade Suse 11.0 RC1 igårkväll. (Det är ju egentligen för fint ute för att sitta inne med datorn!) Jag kan bara hålla med - de som ondgjort sig över Suses paketinstallerare har blivit totalt avväpnade nu. Dessutom var installationen av printern så enkel som det bara kan bli. Klickade på "printer" i Yast, varvid Yast förberedde med installation av diverse paket. Därefter kom det upp ett fönster där det framgick att jag hade en "Hp 2600 seies" som inte var konfigurerad, varför jag tryckte på knappen "konfigurera". .............Ja det var allt - sedan var allt klart - och det funkade klockrent vid utskrift av testdokument. Skrattande Därefter klick på "slutför" för att spara inställningarna.

Däremot verkar inte mitt GeForce-grafikkort går att få till enkelt, med 3D, ännu. Dualbooten blev inte heller rätt by default. Inte ens att använda "ställ in starthanterare" i Yast funkade korrekt. Det blev att editera "menu.list" manuellt för att få till det som jag ville ha det. Men jag tror faktiskt att detta kommer att bli en "kanondist"! Foten i munnen

Jag tycker den verkar mycket snabbare att starta åxå.

---

ODF är den enda sanna öppna ISO-certifierade dokumentstandarden idag - Sprid ODF genom att konsekvent använda dig av ODF. Våga vägra MS-format!

---

Windows are for houses, Linux is for computers!

 

jeffs bild

Problem emd nVidias drivare i elvan ar kanda och kommer fixas till innan skarp slappning. Tips till er som eventuellt fudnerar pa en hot upgrade fran 10.3 eller lagre till 11.0; akta er. Las http://dev-loki.blogspot.com/2008/04/rpm-lzma-payload-and-breaking-hot.html.

Jag tror att det gar att losa genom att uppgradera zypper och rpm till factoryversionerna (backportversionen av zypper i 10.3 borde racka), men det blir knivigt.

--------------------------

------

tux-svens bild

Lite teknisk beskrivning omkring Suses nya zypper.  Jämförelsediagram mm. Glad

http://news.opensuse.org/2008/06/06/sneak-peeks-at-opensuse-110-package-...

---

ODF är den enda sanna öppna ISO-certifierade dokumentstandarden idag - Sprid ODF genom att konsekvent använda dig av ODF. Våga vägra MS-format!

---

Windows are for houses, Linux is for computers!