Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

CeltX 1.0 är nu släppt

CeltX, den sweiziske armékniven för medie-producenten, har nu släppts i version 1.0 på flera språk. Dock inte svenska ännu, men den brukar komma rätt fort. Programmet används för att hantera allt från manus och storyboard till schemaläggning av produktion och hantering av resurser. I den nya versionen har man dessutom färdiga hjälpmedel för att jobba med seriealbum.

 

Andra nyheter är att man med endast ett musklick skall kunna omvandla ett manus formaterat för pjäser till ett manus i filmmanusformat. Tidigare så hamnade allt man jobbade med i ett träd under rubriken "Projekt Library", nu har man även möjlighet att lägga upp rekvisita, rollkaraktärer och skådespelare mm i kataloger. Man har en master katalog till att börja med, men kan lägga till fler efter behov av organisation.

 

För att få se en genomgång av nyheterna i den nya versionen så kan du titta på en 7 minuter lång video på http://blip.tv/file/948797 där du guidas av en Mike Jones från "International Film School Sydney".

 

Som vanligt hämtar du din CeltX på adressen http://www.celtx.com/download.html