Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Sätta upp mjukvaruraid i Linux

Emil Vikström har skrivit en guide om hur han satte upp 4st 500GB SATA-diskar i en mjukvaru-raid med Linux i Wikin. Kika på http://wiki.linuxportalen.se/index.php/S%C3%A4tta_upp_mjukvaru-RAID .

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

emwiks bild

Oj, jag tolkar frontningen som en form av beröm. Tackar Smile

Egentligen skrev jag det mesta av artikeln i november när jag precis hade satt upp allting, men eftersom jag nu haft ett diskfel fyllde jag på med lite mer info.

jonasbjorks bild

Jag tyckte den var bra och vill få fler att upptäcka vår wiki. Vad kan vara bättre än att lyfta fram egenproducerade guider? Smile

--

Telling modern Internet users to stop whining is like telling them to stop breathing — it seems unrealistic and inhumane. (P. Lutus)

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

Kristians bild

Grymt jobbat, wikin behöver stöd. Tyvärr verkar det i många fall vara mycket roligare att gräla om distar än att arbeta med något konkret som mjukvara, översättningar, guider eller dokumentation..

---------------------------------------

 

mindlights bild

Hmmm... så vi ska alltså flytta distkrigen till wikin? Laughing out loud

---------------------------
Q: What is the difference between Bill Gates and Batman?
A: Batman beat the penguin...

Kristians bild

Ja, varför inte? Då skulle forumet kunna upptas av linuxfrågor, tips och nyheter Wink

---------------------------------------

 

mindlights bild

Jag vill verkligen ge dig en eloge för ditt arbete. Inte bara för att du beskrivit hur man gör för att sätta upp en raid utan för att du även berättat om hur man ser att raiden ser frisk ut, inte ser frisk ut, hur man ersätter en trasig disk m m.

Detta är information som är ytterst kritisk att ha när man väl sitter där med fullproppade diskar varav en har smält ihop till en stor metallklump.

Att sätta upp en RAID är inga problem, gör man fel kan man i lugn och ro börja om tills det fungerar. När man däremot ska återskapa förlorade diskar är man inte alls lika lugn och man har normalt sett bara en chans att lyckas. Mycket kan gå fel vid återskapandet.

 

(Det är därför jag alltid fegar och ser till att köra kritiska saker på HP servrar (eller andra "riktiga" märken på servrar) där man inte ens behöver en hjärna i en struts storlek för att göra rätt. :)  )

 

Så återigen, grymt bra jobbat!

---------------------------
Q: What is the difference between Bill Gates and Batman?
A: Batman beat the penguin...