Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Vista säkrare än Linux, Mac OS X och XP?

När Microsoft anordnade sin konferans, Microsoft Worldwide Partner Conference 2008, så kom det ett uttalande från Kevin Turner att Vista är säkrare än Linux, Max OS X och XP.

Källa:

http://www.sweclockers.com/nyhet/7988-microsoft_havdar_att_vista_ar_sakr...

 

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

uffe_nordholms bild

Min egen åsikt om allt Microsoft säger är att man inte skall lita på det, med mindre än att de lägger fram vetenskapliga bevis, och man får tillfälle att nagelfara dessa (eller låta en expert inom området nagelfara bevisen). Tänk tillbaka några år, till när Microsoft påstod att Windows var billigare än Linux. Det visade sig att de jämförde Windows på en vanlig PC med Linux på en superdator. Det, tillsammans med det faktum att Microsoft kommer med ett faktum som gagnar dem själva, gör att jag inte tycker man skall lita på dem.

 

För all del kan man lyssna på vad de har att säga, men man måste vara kritisk också, och bedöma fakta själv.

Maarkuss bild

Det vore korkat av Microsoft att säga att Windows Vista är sämre än konkurenterna, det skulle vara som att skjuta sig själv i foten. Att framhäva sig själv som bäst är naturligt, i vilken bransch ser man inte det?

mindlights bild

Precis min fundering.

På vilket sätt skiljer detta IBM och Novell från Microsoft?

Att de alltid väljer att jämföra äpplen med äpplen och ser till att päronen ligger en bra bit utanför testet även om detta skulle ge dem marknadsfördelar?

---------------------------
Q: What is the difference between Bill Gates and Batman?
A: Batman beat the penguin...

alexhs bild

Bra svar, gillar vad ni säger och jag håller med.

Det är ju självklart man vill få sin egen prudukt att skina, kolla bara på tv-shop!

Helt utan att favorisera någon så är det dock riktigt klart att Vista är typ 50*10^600 gånger säkrare än XP.

jentins bild

Det finns många saker man kan undra över. Vad man därimot borde sluta undra över är varför man får grått hår när man blir gammal. Eller hur var det nu.

The answer

 

Om ni kollar länken innan ni klickar på den kan ni aldrig gissa vad som komma skall.

-------------------------------------

Linux e skitkul

svenduss bild

Coolt Cool när man tar i betraktning att Windows systemet själva varnar för att du kan vare utsatt för risk ,da du inte har ett tredjeparts antivirusprogram installerad och helt riktigt utan detta blir du inte gammal med din W dator på Internet.
På högskolan i Halmstad har Studenterna surfat på Internet i över 20 år utan att datorerna där har haft något Antivirusprogram installerad.

En enda Unix maskin har varit infekterad under hela den tiden och det var ett makrovirus i en Word fil, det räckte att installera om programmet för att rätte till problemet

---

Svendus

alexhs bild

Har själv inte haft virusskydd på en så där 5 år själv så ditt inlägg saknar fakta.

Marcuss bild

Jag har inte heller haft virusskydd på väldigt länge. Att lägga tyngd på den biten fattar jag inte. Det e helt användarberoende, anser jag. De som lyckas få virus är förmodligen inte kompetenta nog att använda en dator i vilket fall. iaf inte om det händer gång på gång.

mindlights bild

Hur vet ni att ni inte har fått virus om ni inte har antivirus då? Smile

---------------------------
Q: What is the difference between Bill Gates and Batman?
A: Batman beat the penguin...