Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Dell gillar Ubuntu

Dell har annonserat att de nu officiellt erbjuder skrivbordsdatorer och bärbara för konsumentmarknaden med Ubuntu 8.04 förinstallerat. Två nya bärbara och en skrivbordsdator har kommit in i Dells open-source samling med Dell-datorer som säljs med Ubuntu förinstallerat.

Det är de bärbarbara modellerna XPS 1330 ($949) och Inspiron 1525 ($549) och skrivbordsdatorn Inspiron 530N ($449) som kan köpas med Ubuntu 8.04.

Läs mer på dell.com.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

mikehers bild

totalt ointressant om det inte kommer till sverige. Vilket det troligen inte kommer göra officielt. Så vidare man inte ringer och fipplar med support etc...

jonasbjorks bild

Totalt jätteintressant, då det visar hur stora företag runt om i världen faktiskt satsar på maskiner med Linux förinstallerat. Jag tror Sverige är en för liten marknad än för sådant här, men vi kommer snart dit.. vänta bara Wink

--

Telling modern Internet users to stop whining is like telling them to stop breathing — it seems unrealistic and inhumane. (P. Lutus)

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

FoHs bild

Som det har nämnts tidigare så kan det ju vara av intresse eftersom Dell tillhandahåller sina förbättrade Ubuntu-distributioner för nedladdning. Det sänder signaler att dessa datorer är relativt Linux-mogna. Någonstans måste man ju börja, och det vore ganska konstigt om det blev lilla Sverige Smile