Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Nya Exton-Slack LiveDVD - kör Slackware 12.1 live!

Testa det första allmänt utbredda linuxsystemet (Slackware) i senaste version - 12.1. Den gamla versionen av Exton-Slack byggde på Slackware 12.0 RC (RC=Release Candidate). Den nya bygger alltså på Slackware 12.1. Så gott som alla program är på svenska. Bl a Firefox 3.0.1, Thunderbird 2.0.0.16, Vlc 0.8.6, aMSN 0.97, aMule 2.2.1 och AbiWord 2.6.4. KDE 3.5.9, Xfce 4.4.2 och kernel 2.6.21.5 används. (Efter installation till hårddisk kan Slackwares originalkernel 2.6.24.5 användas av den som så vill). Jag bör (kanske) nämna att Vlc, aMule och AbiWord 2.6.4 är "svårinstallerade" i Slackware p g a olika programberoenden.

Slackware 12.1 är minst lika "bra" som t. ex. Ubuntu 8.04 och/eller OpenSUSE 11.0. Tycker jag.

Se en skärmdump av nya Exton-Slacks skrivbord HÄR. Läs mera HÄR.

Exton-Slack 12.1 LiveDVD hämtas gratis på LINUX.EXTON.NET.