Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

openSUSE 11.1 Alpha 1 ute!

Knappt har openSUSE 11.0 kommit ut innan arbetet med nästa version, 11.1, påbörjats. openSUSE gänget har nyligen släppt openSUSE 11.1 Alpha 1 för nedladdning.

Många problem är kopplade till denna alpha-version och ingen kan rekommenderas att köra denna version på en dator som används till arbete. Om du däremot är intresserad av att veta hur utvecklingen av openSUSE fortskrider skall du kika på 11.1 alpha 1.

Det bästa sättet att testa openSUSE 11.1 alpha 1 på är genom att ladda ner någon av live-cd-skivorna: openSUSE 11.1 Alpha1 GNOME LiveCD (i386), openSUSE 11.1 Alpha1 GNOME LiveCD (x86_64), openSUSE 11.1 Alpha1 KDE4 LiveCD (i386) eller openSUSE 11.1 Alpha1 KDE4 LiveCD (x86_64).

Kika på http://software.opensuse.org/developer för mer information.