Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Debian Lenny fryst


Debian Lenny, den nuvarande testversionen av Debian GNU/Linux, är frusen. Det innebär att endast allvarliga buggar i befintliga paket kommer att rättas fram tills dess att Lenny är så pass stabil att de kan släppa en ny stabil utgåva.

För den oinsatte kan det vara bra att veta att Debian har tre olika versioner samtidigt:
* Stabil utgåva (stable, den nuvarande heter Etch)
* Testutgåva (testing, nuvarande heter Lenny)
* Ostabil utgåva (unstable, heter alltid Sid)
Uppdateringar kommer alltid först in i den ostabila utgåvan. När uppdateringarna visat sig relativt stabila slussas de in till testutgåvan. Den stabila utgåvan uppdateras i princip aldrig annat än av säkerhetsskäl; istället blir testutgåvan om-märkt till stabil när den anses klar.

Denna frysning är det första steget till att göra Lenny stabil och det här är alltså ett tecken på att en ny stabil utgåva av Debian blir klar inom en överskådlig framtid.

Källa: Debian-devel-announce