Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Urban Terror - nu som standalone

Urban Terror är en Quake3-mod med vissa influenser av counter-strike. Moden har nu tack vare att Quake3 motorn släppts fri kunna släppas som fristående spel utan att man måste hålla på med klassiskt pillande som modar brukar innebära. Urban Terror är enligt mig en av de alra bästa shooters som finns tillgänglig för Linux. Prova! http://www.urbanterror.net

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

polters bild

Värt att notera är att detta spel inte är fri mjukvara, vilket man kanske tror när Quake-motorn är fri. Faktum är att de licensierade Q3 under Q3s SDK-licens vilken inte har Copyleft-krav a la GPL.

Ett väldigt underhållande spel dock, och jag startar det nästan varje dag, men jag tänkte att det vore bra att informera om ovanstående.

Kristians bild

Är det inte grafik/ljud-delarna som är ickefria? Själva motorn är väl fri?

---------------------------------------

 

polters bild

Inte som jag har förstått det. Det finns ingen källkod att hämta hos Urban Terror utvecklarna, så det ser mörkt ut.

ekirs bild

Källkoden till motorn finns att hämta hos ID-software. Det är ju Quake3s motor

denkas bild

Urban Terror för Quake 3 Arena är en mod på gammalt vanligt vis där man får lägga till filer efter installation av Q3A.

ioUrban Terror är en stand alone mod vilken fungerar utan Quake 3 Arena.

Ingen av versionerna baseras på den fria licensen av Q3A. Däremot bygger ioQuake3 på den öppna versionen av Q3A. Vilken licenstyp ioUrban Terror får iom det vet jag inte.

 

Jag spelade Urban Terror mellan 1999 och 2006. Versionen som fanns 2005-2006 var väldigt dålig och jag tröttnade på spelet. Kul att se att spelet fortfarande finns och utvecklas.