Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Microsoft hänvisar dåliga resultat till Opensource-konkurrens

The Inquirer rapporterar efter att ha tröskat igenom Microsofts halvårsrapport att man har fått konkurrens av företag som distribuerar öppen mjukvara.

Dessa företag har inte Microsofts utvecklingskostnader och man utnyttjar dessutom företagets öppnade standarder till att konkurrera till ett lägre pris.

The Inquirers slutsats är att Microsoft nu har fått konkurrens på egna affärsområden av företag som kopierar deras program och säljer kopiorna till en lägre kostnad.

 

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Lasps bild

Skall vi starta en hjälpkampanj nu då Wink Intressant idag är att antalet anställda är 91000, samma siffra som antalet åskådare som det nya fågelboet i Peking rymmer.

Det är väl en bra trend att det sker en rörelse mot öppen programvara. Bra rapport.

markkuss bild

Slutet nära?

Kanske är detta början på slutet för Microsoft. Samma utveckling som allt genomgår. Oavsett om det gäller företag eller stater.

Inom datavärlden hade IBM samma dominanta ställning innan Microsoft, men det överlevde, men inte alls på samma nivå som förut.

 

mvh
Markku

skärp dig. Microsoft, inte Micro$oft /marcus

mvh
Markku

mindlights bild

Självklart kommer Microsofts betydelse minska om de inte kommer på och gör något drastiskt.

Detta vet samtliga i ledningsgruppen och styrelsen och bland annat därför har Microsoft slutit avtal med Novell, just för att kunna luta sig mot Open Source-communityn bitvis.

Precis som Novell och IBM gör.

Man tjänar massor av pengar på sluten programvara och ser till att sprida risken genom att investera de vinsterna i open source OCH egen hemlig mjukvara.

---------------------------
Q: What is the difference between Bill Gates and Batman?
A: Batman beat the penguin...

jeffs bild

Det viktigaste är att ju mer man samarbetar med andra aktörer desto mer inser och hedrar även Microsoft behovet av öppna standarder, som ger människor ett val att använda vilken produkt de vill, oavsett om den är sluten eller öppen, och ändå kunna kommunicera med varandra. Det är en väldigt viktig framgång som alla tjänar på i det långa loppet.

------

Pettmans bild

Det där med att andra företag "kopierar" microsofts program och säljer "kopiorna" är väl lite fel? Snarare gör de liknande program och låter folk ladda ner dem gratis.

___________________________________
Förkortningar jag använder:
FOSS - Free (and) Open Source Software
to be continue...

___________________________________
För övrigt anser jag att CapsLock bör förgöras...

lundatoks bild

Visst, men jag citerar bara Microsofts egna analys. Att det finns folk utanför det företaget som gör program med samma funktionalitet till ett lägre pris verkar som tycka vara en nyhet.

Dom har väl inte haft konkurrens sen dom körde om Wordperfect.

-- Blog

Sun Ultra10 med tangentbord och mus bortskänkes. PM:a mig.

hoths bild

Hehe, jo så är det att vara branschledande. Har du satt standarden så "kopierar" andra dig, så orättvist (eller nått). Konstigt, det lät annorlunda från dem när de var nya på marknaden... Oskyldig

----
Linux växer snabbast!

----
Linux växer snabbast!