Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Visste du att? #1

Visste du att idén om Linuxportalen föddes under vattenkastning på toaletten när Jonas hade druckit för mycket kaffe? Han var trött på att det inte fanns någon bra linuxsida där användare av Linux kunde samlas och diskutera frågor och livet.

Projektet inleddes med att hitta en bra plattform att driva sidan på. Skulle den kodas helt från början, eller skulle det användas ett befintligt system? Efter en del research kom vi fram till att stora sidor som Linux Journal och Linux International använde Drupal bestämde vi oss för att vi också skulle använda Drupal. För vi skulle bli stora.

Den första medlemen som skapades var Tim, sedan kom Jonas, Ein och Marcus. Alla fyra var med från början och vi hade en dröm om att skapa ett trevligt forum för alla!

Exakt när LP startades vet vi inte, den första posten vi kan spåra i databasen gjordes den 12 september 2005 klockan 21:14 vilket innebär att vi ganska snart firar 3 år på nätet!

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

FoHs bild

Viva Linuxportalen! Skrattande

Tack å bock!