Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Visste du att? #3

Linux Sverige gick ihop med LinuxPortalen i oktober 2005 och LP hade sin snabbaste medlemsökning någonsin.

Linux Sverige drevs av Janne på en ADSL-lina i hans garage. Genom sammanslagningen hamnade sidorna i ett serverrum 20 meter över havet i centrala Helsingborg. Servrarna åtnjöt sundsutsikt och mellan levereransen av webbsidorna över fiberkablarna kunde de titta på Danmark på andra sidan vattnet.

Sedan sommaren 2008 ligger LinuxPortalen i Ipeers serverhall som är byggd med vår planet i åtankte. En av sveriges gröna serverhallar. Serverhallen ligger på ett militärt område som fortfarande klassas som skyddsobjekt och den fysiska säkerheten sköter beväpnad militär.