Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Visste du att? #5

Hur mäter man storleken på en community? En del sidor uppger sin storlek baserad på antalet registerade användare, vi valde att inte göra det. Vår storlek mäts i antalet aktiva användarkonton de senaste 90 dagarna och jämför man då oss med andra linuxsidor på nätet är vi en ganska liten community.

Trots detta har vi högre kvalitet på våra inlägg och diskussioner än andra svenska linuxsidor. Vi strävar också efter att rapportera från linuxhändelser i Sverige, så att även de som inte kan närvara får veta hur snacket går. I oktober kommer LP närvara på Open Source Forum 2008 i Stockholm för att rapportera direkt från platsen.

Vi har inga medlemsavgifter utan förlitar oss helt på frivilliga donationer. Något som till en början gick ganska segt, men idag kommer det in en slant lite då och då. Detta täcker de mesta av våra kostnader att driva sidan. Ingen får lön för arbetet med LP, allt sker ideellt. Företaget TriNix AB, där Jonas är delägare, står för en del kostnader och har tagit den största delen av uppstartskostnaden för webbplatsen.

Värt att tillägga är att LP inte drivs av vinstintressen, i den bemärkelsen att vi vill tjäna pengar på webbplatsen. Vinstintresset är att Linux och öppen- och fri programvara skall få en större marknadsandel i Sverige, något som kommer gynna oss alla.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

jonasbjorks bild

hof kan vi se att det just nu är 1494 aktiva medlemskonton på Linuxportalen.

--
Vi har ingenting att förlora och jag vet att det lönar sig att kämpa. Ingenting har vi att förlora och jag vet att det lönar sig att vänta. (Mange Schmidt)

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

extons bild

LINUX.EXTON.NET | Boot- och körbara linuxskivor på svenska har f n 14366 registrerade användare. Det relativt höga medlemsantalet förklaras av att man måste vara inloggad för att kunna hämta hem "extondistar". Många återkommer regelbundet för att hämta distar, men gör sedan inget mer än så. Riktigt aktiva medlemmar kan uppskattas till 50 - 100. D v s aktiva i den meningen att de skriver foruminlägg m m. Tråkigt, men så är det!

Jag rensar inte bort inaktiva medlemmar, men väl sådana som jag bedömer som oseriösa. T. ex. personer boende utomlands som registrerar sig i uppenbart reklamsyfte.

F ö: Aktiviteten på alla linuxsajter (utom Linuxportalen!) är otroligt låg. På Linux.nu och Svenska Linuxföreningens sajt är aktiviteten närmast obefintlig. Linux.se verkar vara nerlagd. Linuxguiden.se är hackad sedan månader tillbaka. Ingen orkar göra något åt det. Intresset för Linux är kanske inte så stort (som man gärna vill inbilla sig).


 

LINUX.EXTON.NET

jentins bild

Tror inte intresse och antal forum medlemmar speglar användadet av ett OS. Kan bara se på mig själv, jobbar mycket med windows, men har aldrig varit aktiv i ett windows forum. Kanske ställt en fråga nån gång men inte mer. De windows användare som finns i min bekantskapskrets har aldrig och kommer förmodligen aldrig gå med i ett windows forum heller.

Jag tror mer att de som är med och aktiva i forum håller sig till ett och samma forum, om de skulle råka hitta ett som intresserar dem.

Själv har jag aldrig varit ett dugg intresserad av att medverka, då jag aldrig känt mig speciellt hemma eller välkommen. Dock fastnade jag för LP pga att jag märkte det fanns mycket kunskap bland medlemmarna och de gärna delade med sig.

Helt plötsligt kändes det kul att själv hjälpa till. Det argumenteras friskt här, och även om det finns skilda åsikter inom mycket så är det ytterst få gånger någon flippar ut och beter sig illa. Olika meningar om det mesta accepteras på en mogen nivå.

Kommer en nybörjare in så får han mängder av svar och lösningar på sina problem, ingen ignoreras.

 

Samt hålls det hög kvalité på LP både pga aktiva medlemmar och de eldsjälar som jobbar frivilligt för att skapa denna portal.

-------------------------------------

Linux e skitkul

FoHs bild

Jag tror inte det är intresset för Linux som brister. Tvärtom tycker jag mig se att intresset växer på flera håll. Linuxportalen är "bara" väldigt bra på att förvalta det hela. Vet inte hur det är med de andra sidorna du nämner förutom Svenska Linuxföreningen, har inte besökt någon av dom förut tror jag. Svenska Linuxföreningen tycker jag personligen har ribban på en högre nivå. Det känns lite svårt för vanliga användare, speciellt nybörjare, att komma in där. Linuxportalen är mer tillgängligt. Jag ser det gärna som att de pysslar med olika saker, men med ett gemensamt mål Smile