Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Debian fyller 15 år

Linuxdistributionen Debian fyller i dagarna 15 år. Tillsammans med Slackware är Debian en av världens äldsta GNU/Linux-distar som fortfarande utvecklas aktivt.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Pettmans bild

Jag firar med att dra in debian på en virtuell maskin på min laptop.
___________________________________
Förkortningar jag använder:
FOSS - Free (and) Open Source Software
to be continue...

___________________________________
För övrigt anser jag att CapsLock bör förgöras...

Charlies bild

Och tja, vad kan jag säga. Min nya filserver kör från och med i söndags Debian, jag kör Ubuntu och frugan Mint. Kan det bli mer Debian i det här hemmet?

jeffs bild

Ja - ni skulle kunna köra Debian alla även du och frugan.

------

emwiks bild

HIPP HIPP HURRA! Laughing out loud

Jag kör Debian på allt jag kan. Arbetsdator (hemma, någon smartass drog in Ubuntu på jobbet), server(/rar) och mediadator (Lenny, Etch och i vissa fall paket från Sid).
Jag är mycket nöjd med Debian. Nivån är perfekt för den som faktiskt vill lära sig GNU/Linux på riktigt, alltså för den tekniske nörden. Det finns mycket dokumentation, många möjligheter till att hacka egna lösningar etc. Att de dessutom satsar seriöst på fri mjukvara i första hand tycker jag är toppen.

Lasps bild

Varför skall det alltid vara detta distributionskrig? (allt är fel som inte är min dist) Nu är man alltså ett "SmartAss" om man testar fel Linuxdistribution?

Jag tror jag går tillbaka till Windowsvärlden igen! Eller griffeltavla. Tänk på den du.