Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Novell Hackweek 3

Idag påbörjades Novells tredje Hackweek (Hackweek III) . Under Hackweek, som pågår hela veckan till den 29 augusti, får alla Novells utvecklare pyssla med vilket projekt de vill. Nästan alla projekt som det kodas på den här veckan är open source, vilket innebär att hela linuxcommunitien får ta del av vad Novells utvecklare skapar.

Utvecklarna väljer själva vilket projekt de vill jobba med och under föregående Hackweeks (1 och 2) har man bland annat utvecklat stöd för att bygga debianpaket i openSUSE Build Service och applikationerna Tasque och Giver.

Ideer som kommer fram och vad det kodas på finns att se på ideas.opensuse.org .