Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Qt går ifrån Perforce till GIT

http://labs.trolltech.com/blogs/2008/08/29/workflow-and-switching-to-git...

Efter mycket diskussioner och utvärderingar har man på Trolltech bestämt sig för att använda GIT för att versionshantera Qt.

Man har tidigare försökt stoppa in KDE i GIT - problemet är att KDE är väldigt väldigt stort och GIT stödjer inte delvis utchecking (vilket är irriterande för ett projekt med så många "oberoende" komponenter). Sen presterar GIT inte så bra som det gör annars om antalet filer i repon blir väldigt väldigt många (säg en miljon). Då får man ta till delade GIT-repon, men dess gränssnitt är inte så putsat som det borde vara.

I fallet Qt är delvis utcheckning inte lika viktig (i regel vill man checka ut hela repon) och dess storlek är "liten nog" för att GIT ska kunna hantera den effektivt.