Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

openSUSE Education har släppt en release candidate

openSUSE Education har släppt den första release candidaten (RC) av openSUSE-Education Add On för linuxdistributionen openSUSE 11.0. Det finns en ISO att ladda ner och en paketkälla att använda.

openSUSE Education är ett community-projekt som har målet att hjälpa skolor att använda openSUSE. De skapar installationspaket av mjukvara som kan användas i utbildning och skapar en add-on cd-skiva som underlättar för skolor att införa openSUSE. openSUSE Education är inte en egen distribution utan en utökning till linuxdistributionen openSUSE.