Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

16 miljoner kronor för anpassning av open source till offentlig förvaltning

Enligt ett pressmeddelande från Umeå Universitet har Institutionen för informatik och Ladokenheten på Umeå universitet tillsammans med Vasa yrkeshögskola fått 16,3 miljoner kronor att användas till anpassning av open source för offentlig förvaltning.

Pengarna kommer att användas inom ramen för samverkansgruppen "Open Kvark", ett regionalt Open Source-resurscenter i Vasa och Umeå, och avsikten är att främja användningen av open source inom offentlig förvaltning och att stimulera affärsmodeller baserade på open source.

Sören Berglund, Institutionen för informatik och Ladokenheten på Umeå Universitet, berättar att man kommer satsa på 15 "öppna" webbapplikationer för offentlig sektor som ska sänka IT-kostnader för kommuner. Vidare kommer det att satsas på ett användarvänligt startpaket med öppen programvara utan licenskostnader för företagare.

Projektet finanseras till 50% av EU:s program för gränsöverskridande samverkan, Botnia-Atlantica. Länsstyrelsen i Västerbotten samt Österbottens förbund står för 25% respektive 22% och övriga finansiärer är  Örnsköldviks kommun, Vasa yrkeshögsskola, VASEK (Vaasanseudun Kehitys Oy, direktöversatt "Vasanejdens utveckling AB") och Vasa stad.

Länkar:

Pressmeddelandet från Umeå Universitet - http://www.info.umu.se/NYHETER/Pressmeddelande.aspx?id=3267

Open Kvarken - www.openkvarken.fi

 

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

sol77s bild

Coolt! Måste kolla upp vem som håller i det användarvänliga startpaketet. Kanske kan man få vara med. 

 

mindlights bild

Passa på att ta reda på vad startpaketet ska innehålla. Det tycker jag är mest intressant Smile

 

---

Alla vet att a) Microsoft vill dig väl och b) signaturer aldrig är seriöst menade på internet.

---------------------------
Q: What is the difference between Bill Gates and Batman?
A: Batman beat the penguin...

sol77s bild

Det har du rätt i. Smile