Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Nya Berry-Exton KDE 4.1.1 LiveCD med kernel 2.6.26 och OpenOffice.org 3.0

Berry-Exton KDE 4.1.1 LiveCD på svenska är en remaster av det japanska linuxsystemet Berry Linux 0.92, släppt 080929. Det baserar sig på Fedora 9/RedHat och KNOPPIX.

Berry-Exton innehåller bl a KDE 4.1.1, kernel 2.6.26, OpenOffice.org 3.0 (skarp version), aMSN 0.97.2, aMule 2.1.3 (fildelning - du blir direktansluten till de bästa servrarna), Firefox 3.0.3, Thunderbird 2.0.0.17 och Yum Extender (programhanterare).

Den förra/gamla versionen av Berry-Exton baserade sig på Fedora 6.

Se en skärmdump av skrivbordet HÄR. Läs mera HÄR.

LINUX.EXTON.NET | Boot- och körbara linuxskivor på svenska kan du hämta ytterligare 54 Linux live system.