Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Uppdateringar för openSUSE 10.2 upphör den 30 november 2008

Så var det dags att lägga openSUSE 10.2 till historien. Supportcykeln för 10.2 upphör den 30 november 2008 och inga fler säkerhetsuppdateringar kommer distribueras för versionen.

Kör du openSUSE 10.2 är det nu dags att uppgradera till openSUSE 10.3 (som stödjs till den 31 oktober 2009) eller openSUSE 11.0 (som stödjs till den 30 juni 2010). openSUSE 11.1 är under utveckling och kommer släppas under december 2008. Kika på http://www.opensuse.org/ för mer information om hur du laddar ner och uppgraderar/installerar en senare version av openSUSE.

Det är communityversionerna av SUSE Linux som kallas openSUSE som har en två-årsperiod med uppdateringar. Behöver du längre supporttid för den version du installerar är det SUSE Linux Enterprise du skall installera, kika på http://www.novell.com/linux för information om de olika erbjudanden som finns. Supporttiderna för enterpriseversionerna hittar du på http://support.novell.com/lifecycle/lcSearchResults.jsp?sl=suse .