Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

FVorbis: En implementation av Ogg Vorbis för Flash 10

"That’s right, pure ActionScript 3 implementation of the Ogg and Vorbis libraries that require no kind of native support from the Flash Player."

Arek Korbik skriver i sin blogg att han har lyckats skapa en implemenation av Ogg Vorbis för Flash 10. Detta har gjorts genom att använda haXe, som är en kompilator som skapar bytekod som kan infogas i en SFW-fil, och med kod från jOrbis som är en avkodare för Ogg Vorbis skriven i Java.

Han skriver också att 50 sekunder Ogg Vorbis-ljud kunde avkodas på 3-4 sekunder med full fart på en av hans dators processorkärnor med FVorbis.

Läs mer...

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

polters bild

Efter åtskilliga stavfel på flera olika ställen (nya uppkom efter varje rättning) så gav jag upp. Jag rättar inte fler eventuella fel förrän ikväll. Men vad sägs om denna nyhet? Trevlig för de som vill erbjuda Vorbisuppspelning på sin blogg eller liknande kanske?