Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

OSF2008: Open Source - are you doing it right?

Arnoud Engelfriet från den holländska advokatbyrån ICTRecht berättar att det är inte så enkelt att få in Open Source i företagsverksamhet. Open Source ses som en risk hos legal department hos många företag. Ibland vill man inte stöta sig med partners som Microsoft.

Arnoud berättar om kakor och hur man tillverkar dem. Det finns många kakor på marknaden, varför skall vi tillverka kakor? Man måste skapa en differens mot konkurenterna och då fungerar det inte att använda något alla kan använda. Men som en del av kakorna kan man använda öppna ingredienser. På så sätt kan man fokusera på det som särskiljer vår produkt från alla andras.

Företag som implementerar Open Source i sin verksamhet och säljer produkter/tjänster till marknaden kan hållas ansvariga för kod som de inte skrivit själva, detta ses som en risk hos företagen.

Det finns programvara som går igenom kod och berättar om källkod har likheter med öppen källkodsprojekt. (Här utanför står Purple Scout som har en sådan produkt, jag skall försöka prata med dem under dagen.)

Sammanfattningen är att man absolut skall titta på att använda Open Source i sin verksamhet, men man skall vara medveten om riskerna.

www.ictrecht.nl

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Kristians bild

http://www.blackducksoftware.com/ har också en sådan produkt.

---------------------------------------

Jag tycker inte synd om människor som medvetet slarvar med backup

 

---------------------------------------