Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Ny version av Exton|Defender - räddaren i nöden - med OpenOffice.org 3.0 på svenska

Exton|Defender Super Rescue System (SRS) på svenska bygger på Slackware 12.1 och Slax 6.0.7. Kernel 2.6.24.5 och KDE 3.5.10 används. Filsystemet Aufs har ersatt Unionfs. Dessa filsystem medför bl a att du kan förändra systemet fast du kör det från skiva. T o m installera nya program. (Dina ändringar är kvar om du bestämmer dig för att installera systemet till hårddisk).

Skivan är på 412 MB. Systemet innehåller dessa räddningsverktyg: ClamAV, TestDisk, OTParted, PartImage, Shred, Sfdisk och MidnightCommander. Övriga program bl a: OpenOffice 3.0 RC4 (på svenska), K3b, Firefox 3.0.3, Gimp 2.4.7, NXClient ("kör" andra datorer), NX Free Server och alla kompileringsverktyg.

Exton|Defender kan installeras till hårddisk och/eller USB-sticka av den som så vill. Dina ändringar av systemet - t o m programinstallationer - kan sparas direkt på USB-stickan.

Läs mera HÄR.

LINUX.EXTON.NET | Boot- och körbara linuxskivor på svenska kan du hämta ytterligare 54 Linux live system.