Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Kde lanserar användarforum

Igår vid fyratiden på eftermiddagen, svensk tid, öppnades portarna för KDEs nya användarforum, http://forum.kde.org/ !
Detta är första gången som ett centralt och officiellt användarforum startats och satsningen är ytterligare ett steg för KDE att bli än användarvänligare och öppnare för alla användare.

Sebastian Kügler, medlem av KDE e.V. Board of Directors, förklarar var KDE-forumen passar in i KDEs kommunikationsstrategi: "Vi har insett att epostlistor inte är en tillfredställande kommunikationskanal för alla användare. KDE blir allt mer populärt och använt och de nya forumen skall underlätta för människor som inte är vana vid epost för att få information. Forumen är ett komplement till KDE Userbase, som vi lanserade förra månaden. Dessutom är vi väldigt glada att sammarbetet med MyBB går så bra och att vår inblandning fått dem att anamma GPL för sitt projekt."

Forumen använder sig av mjukvaran MyBB, som valdes av KDE-teamet för att det var det bästa på marknaden. KDE-utvecklarna har redan skickat in ett flertal patcher och skrivit en del insticksmoduler till MyBB för att tillfredställa alla sina behov. Denna stora inblandning från KDE i MyBB-projektet övertalade MyBB-utvecklarna att gå över till GPL från den egna stängda licens de tidigare använt.

Nu har alla nya KDE-användare två självklara ställen att söka sig då de söker information: KDE Userbase och KDE Forum.

Källor: Släppmeddelandet
MyBB byter licens

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

bittins bild

Registrerade mig Smile