Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Världsunik svensk remaster av Mandriva Linux One 2009 med bl a OpenOffice.org 3.0 och Gimp 2.6.1

EXTON-MAN 2009 Maxi LiveDVD på svenska innehåller bl a OpenOffice.org 3.0 i skarp version (originalet innehåller release candidate 2), Gimp 2.6.1 - photoshopdödaren? - installerat från källa/source (originalet innehåller version 2.4.7), Miro 1.2.7, VLC 0.9.3 och aMSN 0.9.7.2. KDE 4.1.2 och kernel 2.6.27 används.

Du får efter uppstart från skivan - så gott som automatiskt - ett 3D-skrivbord med CompizFusion, förutsatt att du har ett nyare grafikkort installerat.

EXTON-MAN Maxi 2009 har "bättre" autokonfigurering än originalet, eftersom vissa uppdateringar skett sedan originalskivan släpptes (081009). Autokonfigureringen fungerar f ö utomordentligt bra. Den är i klass med Ubuntus eller t o m ännu vassare. Jag kan också nämna att program startas mycket snabbt i nya Mandriva. Den förbättringen märks även vid körning från skiva.

Systemet kan lätt installeras till hårddisk (av den som så vill). Installationsprogrammet - liksom nästan alla andra program - är på svenska.

Mina remasters av Mandriva Linux 2008-2009 är alldeles unika (såvitt jag vet). PCLinuxOS (som bygger på Mandriva) remasterprogram mklivecd fungerar inte i Mandriva 2008 -2009. Det gör heller inte Mandrivas eget remasterprogram draklive.

Nya Mandriva är gjord med tanke på att "fånga in" tidigare inbitna windowsanvändare. Det är inte "svårare" att köra Mandriva 2009 än t. ex. Windows Vista.

Se en skärmdump av nya EXTON-MAN Maxis 3D-skrivbord HÄR. Läs mera HÄR.

LINUX.EXTON.NET | Boot- och körbara linuxskivor på svenska kan du hämta ytterligare 54 Linux live system.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Lasps bild

Nu fick jag igång den ordentligt i VmWare Fusion på MBP

Riktigt snygg installation ,  så har den även lite Handikappanpassning som vi har pratat om i några andra trådar.

Bra jobbat Exton

Men när har du färdiga Virtuella Distar?  Kan det vara något!

jentins bild

Jag prövade denna på en Fujitsu-Siemens 7010. Med live skiva fungerade nästan allt perfekt redan vid uppstart. Enda som störde mig var att alla program hade ram runt fönstret utom firefox. Installerade det hela då jag för första gången tyckt att KDE4 så snyggt ut vid en grundinstallation.

Efter installationen fungerade saker och ting likadant som med live skiva. Allt hade ram runt fönster, utom firefox. 3D effekter mm fungerade perfekt annars. Tog bort compiz effekter och fick då tillbaka min ram runt firefox.

Det är mycket snyggt när det startat upp. Även uppstart är mycket snabb. Snyggaste KDE4 upplägg jag sett, inte som på openSUSE där man nästan gråter när man ser hur fult det är vid default installation.

Mycket bra jobb Mandriva och Exton :=)

 

-------------------------------------

Ibland när jag förklarar måste man bo i min hjärna för att förstå.

extons bild

Ramen: Är inte det nån inställning i CompizFusion?


 

LINUX.EXTON.NET

jentins bild

Säkerligen, men eftersom det bara drabbade firefox och jag inte kör med compiz prylarna normalt så ignorerade jag felsökningen :=)

-------------------------------------

Ibland när jag förklarar måste man bo i min hjärna för att förstå.