Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

ExTiX Exp: Linuxsystemet för dig som vill testa gränserna och köra det allra senaste

ExTiX Exp (experiment) Linux Live Boot DVD på svenska kan nu hämtas på LINUX.EXTON.NET. ExTiX Exp använder Gnome 2.24.1 (senaste stabila) och kernel 2.6.27.3 (senaste stabila). Det finns stöd för (nästan) all slags modern hårdvara. Alla ingående program är i experiment, test eller senaste version. Över 90 % av programmen är i experiment-version. Trots det kraschar inga program. (I vart fall inte på mina datorer).

"Alla" stora/väsentliga linuxprogram finns med i ExTiX. Bl a nya snygga Gnome 2.24.1 (släppt idag), OpenOffice.org 3.0 på svenska, alla kompileringsverktyg (du kan alltså installera program från källa/source med ./configure make make install), Gimp 2.6.1 (photoshopdödaren?), Apache 2.2.10 (webbserver), Epiphany 2.24.1 (Gnomes webbläsare), GNOME evolution 2.24.1 (outlookdödaren?) och GParted 0.3.9 (partitioneringsprogram). Följande program har jag själv installerat: Vlc 0.9.4, Firefox 3.0.3, aMule 2.2.2.1 (fildelning), VNC 4.1.2-4 (Virtual Network Computing), Vinagre 2.24 (VNC-klient) och NXClient 3.2.0-14 från Nomachine.

Se HÄR hur det ser ut när jag kör en av mina Vista-datorer i ExTiX Exp med hjälp av VNC.

Läs mera HÄR.

LINUX.EXTON.NET | Boot- och körbara linuxskivor på svenska kan du hämta ytterligare 55 Linux live system.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

pluns bild

Njau.. var väl lite klent med spjutspetsmjukvaran...Flört

Ut med Evolutiongrunxet (världens buggigaste applikation) och in med Thunderbird 3, samt Lightning, (nightly funkar ihop med Lightning numera)

Epiphany gör väl fortfarande ingen glad. (mer än några Gnome-boys)

"fta" som är Ubuntus grovjobbare med Mozilla applikationer har en diger samling i sitt "spjutspetsförråd".

https://launchpad.net/~fta/+archive

Hans Firefox 3.1 version är mycket stabil.

Songbird samt nyheten Instantbird likaså....  Instantbird spöar redan nu Empathy...

Prismsnurrorna är en klurig uppfinning...

---------------

Theos song

extons bild

Tassins program/paket är för Ubuntu/Debian. Går inte utan vidare att installera i ExTiX/paldo.


 

LINUX.EXTON.NET