Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Idag släpps Ubuntu 8.10

Idag släpps den skarpa versionen av Ubuntu Intrepid Ibex. För dem som redan uppgraderat till Release-kandidaten för ett tag sedan blir det inga större överraskningar, men för alla andra finns det en hel del intressant att hämta, bland annat förbättrat stöd för mobilt bredband, Gimp 2.6, senaste VLC, DKMS, Samba 3.2, Gnome 2.24 som bland annat innebär tabbar i Nautilus (filhanteraren), förbättrad hårdvaruhantering och lite annat jox.

Nyheter som finns i den här utgåvan kan läsas om på en del olika platser på vårt avlånga nät.

http://www.idg.se/2.1014/1.189068/idag-slapps-ubuntu-810---las-om-alla-n...

http://ubuntu-se.org/drupal/node/1019

http://ubuntu-se.org/drupal/node/1201

http://mikrofoncaught.blogspot.com/2008/10/imorgon-slpps-ubuntu-810-intr...

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

pluns bild

Jo jag noterar att det finns ett svensk loco som tyvärr gör precis allt för att försvåra Ubuntu.

Jag har ALDRIG sett ett rörigare forum.   Helt oslagbart  !

Sparka drummlarna som driver den här linjen !   Eller måste de inse själv hur korkat det är !

---------------

Theos song          "You can Fly"

cryingfreemans bild

Vad anser du är problemet? Jag vet att jag har frågat förut, men jag ber dig konkretisera din kritik så att det går att jobba med den.

Själv använder jag bara "Visa nya inlägg" så jag har dålig koll på i vad problemet ligger. Jag är å andra sidan inte så aktiv i supportdelen på forumet numera heller.

_______________________________________

Software Freedom Day | 19 september 2009

http://softwarefreedomday.se

_______________________________________

linuxnyheter.se

pluns bild

Jo det är enbart "störda nördar" eller de med för dålig kunskap som inte inser hur ett forum ska vara uppbyggt.

Ev viktiga skillnader i olika versioner tas upp som klistrad tråd.

I övrigt är det en "Följa John" oavsett version angående hur man tacklar olika problem.

Du kan besöka vilket CIVILISERAT forum som helst i världen och se upplägget.

Jo lutar åt att det är en ren kompetensfråga.....   Ubuntu.se gör helt RÄTT..Obestämd

---------------

Theos song          "You can Fly"

jonasbjorks bild

Hur tycker du forumet här fungerar? Kan det förbättras?

--
Failure is not an option. It comes bundled with your windows installation.

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

pluns bild

Jo det fungerar väl mindre bra om man studerar diverse trådar.

Det finns ju en "Ubuntu Way" och en "OpenSuse way" osv som man bör välja som huvudspår.   PackageKit är en intressant gemensam lösning.

Nu blir det mest en miserabel röra av "1-click-install" "sabotörer" eller att man använder sig av ett GUI som steg 1.

Men kan ju enkelt studera OpenSuse, Fedoras samt Ubuntus huvudforum. Sen kan man studera Tyskland, Frankrike, Spanien osv osv avseende Ubuntu.

Enbart beklagligt för att underlätta för nya användare.

Svenska sk wikis är ett bedrövligt kapitelGråter..... "terminalnördens" sista utpost...Tungan ute

Men det verkar ju vara Svenska Linuxföreningens "doktrin" att det ska vara maximal röra.

Måste bero på dels dålig kompetens samt att det passar vissa att det är en miserabel röra för de vill att utvecklingen ska gå åt ett visst håll....  dvs RMS-GNUerna...Skrikandes

---------------

Theos song          "You can Fly"

cryingfreemans bild

Vad har du själv gjort för att reda upp i den här röran? Du gillar ju länkar, länka gärna till det du har åstadkommit av den monster-dokumentation du efterlyser.

Jag tror inte att någon, vare sig de är antifundamentalistiska fundamentalister som du själv eller fanatiska FSF-talibaner, vill ha ett mer komplicerat system. Jag är övertygad om att alla strävar mot ett och samma mål, men med lite olika grundvärderingar, för att få ett så lättanvänt desktopsystem som möjligt.

Och som sagt, är man inte nöjd med hur det utvecklar sig så är det bara att greppa rodret själv. Det lönar sig lite eller inget alls att försöka gnälla folk till den form man vill att de ska ha.

_______________________________________

Software Freedom Day | 19 september 2009

http://softwarefreedomday.se

_______________________________________

linuxnyheter.se

Kristians bild

DISCLAIMER: Jag är ingen aktiv medlem på något ubuntu-forum och har inte skrivit några guider där, men däremot här på LP

Det tar tid och kräver mycket arbete att bygga upp en lösningsbank i vilken wiki som helst och det finns ingen som betalar mig för att varesig skriva eller underhålla de lösningar jag bidrar med. Därför vill jag ge så allmänna och "eviga" metoder som det går. Därmed problemet med GUI-guider - GUI:s varierar väldigt mycket mellan fönstermiljöer eller specifika versioner av program. Jag har inte tid eller ork att ge min lösning för Gnome, XFCE, KDE, Fluxbox, IceWM, Awesome osv. osv. Kanske kräver en GUI-lösning att användaren klickar i en filhanterare? Vilken då? Thunar, Nautilus, Dolphin eller Konqueror?

Därför är ofta den första lösningen jag ger en terminallösning. Det är generellt och fungerar oftast överallt (med modifikationer). Finns det allmänt tillgängliga GUI-program som fungerar och har "monopol" inom sitt område såsom GParted eller liknande så skriver jag givetvis om dessa istället. Dock i mån om tid, då det kräver att jag gör en större serie screenshots och förklarar mycket noggrant var användaren ska klicka. Problemet kommer om ett år då hälften av knapparna i programmet bytt plats och mina fina screenshots mer förvirrar än hjälper

Vill du plun eller någon annan skriva alternativa lösningar för just Ubuntu/Gnome/Nautilus/Gedit, KUbuntu/Dolphin/Kate, XUbuntu/Thunar/TextPad eller någon annan GUI-konfiguration så varsågod - det vore jättebra. Jag är bara mån om att kunna ge något som faktiskt löser användares problem idag och gärna också samma problem för de som läser samma tråd/guide om ett år.

Min tid är begränsad och jag använder den hellre till att skriva fem rader i en wiki än att lägga dagar på trolleri Smile

---------------------------------------

Jag tycker inte synd om människor som medvetet slarvar med backup

 

---------------------------------------

 

FoHs bild

+1 på det. Det är mycket snack och liten verkstad (från plun alltså), livsmottot är måhända "Gör som jag säger, inte som jag gör" Laughing out loud

valdermans bild

Vänta nu, är det plun menar att om någon frågar om hjälp ska man ge dem en GUI-baserad lösning, annars är man en Ubuntuhatande knäppskalle? Jag blir förvirrad.

Personligen tycker jag att det låter som en fullkomligt efterbliven inställning, och att plun ska gå tillbaka till OSX/Windows ASAP. En GUI är inte alltid det optimala verktyget; långt ifrån. Ett område där GUI:s är fullkomligt värdelösa är när det gäller att ge hjälp online. Vilket är enklast att följa; instruktioner om att kopiera tre terminalkommandon och klistra in, eller en guide på 20-30 steg i stil med "klicka där, sen pillar du i menyn, skriv i textfältet, sen klickar du..."?

Seriöst, till och med Microsoft har insett vikten av en bra terminal (se PowerShell,) och plun vill dra i rakt motsatt riktning? Han framstår som virrigare än vanligt idag, tycker jag.

--
あるユーモアのないアホのため、シグナチャーをカエルことにした。カエルさん

jonasbjorks bild

Jag förstår inte riktigt vart PackageKit och 1-click install kommer in i bilden när det gäller ett webbforum. Vill du förklara?

 

--
Failure is not an option. It comes bundled with your windows installation.

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

cryingfreemans bild

Precis ett sånt svepande idiot-svar som jag bad dig att inte ge. Att svepa med hela handen över något fjantigt uttryck inom citationstecken hjälper ingen mer än möjligtvis dig själv. Dig skulle jag verkligen inte vilja ha i ett projekt-team, du kommer inte med något konkret, tolkningsbart eller relevant över huvud taget.

Okej, de ansvariga för forumet inser inte hur ett forum ska vara uppbyggt. Lösningen på det: kom med ett förslag själv och lägg fram det på ett civiliserat sätt så att folk lyssnar. Kan du inte åstadkomma detta själv finns det kurser att gå.

"I övrigt är det en "Följa John" oavsett version angående hur man tacklar olika problem"

Vilken John är det man följer, och vad har han/hon på fötterna. Är det månne ett par RMS-flumtofflor eller några FSF-taliban-kängor kanske? Din avstängningsperiod är väl snart över, kom med din oändliga visdom och håll i så fall en utbildningssession i stil med Ubuntu Open Week på #ubuntu-se så att alla inkompetenta stackare som försöker hjälpa till lär sig något. Men ditt eviga gnällande hjälper ingen.

Jag håller till en hel del på ubuntuforums.org som du åtminstone förr i tiden ansett vara ett civiliserat forum och maken till oöverskådlig struktur har jag då aldrig sett. Jag säger inte att ubuntu-se.org är bättre, men det där kan du iaf inte jämföra med.

Förmodligen har det en hel del med kompetens att göra. Visst är man beroende av människor som kan mycket och som är villiga att lära nytt, men vi är alla betjänta av att människor inom linuxrörelsen engagerar sig i att lära ut på ett lättfattligt sätt. Du kan bevisligen mer än de flesta om hur utvecklingsprocessen går till, men se då till att lära ut det till människor så att de också kan ta del av den kunskapen du besitter.

För nästa gång du blir avstängd på grund av dina otidigheter i alla möjliga riktningar så kan det vara bra att någon kan ta vid där du slutade. "Läs den här länken" räcker liksom inte till om det inte finns ett brinnande intresse. Formulera dig lite mer omfattande så att man begriper vad du menar och du får ett helt annat bemötande.

Att du konstaterar att Ubuntu.se gör helt rätt hjälper heller inte ett enda skvatt. VAD är det de gör rätt och HUR har de kommit dit? VARFÖR är det rätt jämfört med det sätt som Ubuntu-se.org har valt?

_______________________________________

Software Freedom Day | 19 september 2009

http://softwarefreedomday.se

_______________________________________

linuxnyheter.se

valdermans bild

Kan någon förklara vad i hela friden plun pratar om? Hur jag än försöker kan jag inte se någon som helst koppling mellan något av hans inlägg i tråden och OP. Är det jag som är trög eller är det plun som i vanlig ordning inte är så bra på att uttrycka sig?

--
あるユーモアのないアホのため、シグナチャーをカエルことにした。カエルさん

filipjanssons bild

Du är trög och plun kan inte uttrycka sig? Kan det va nått? Wink

You'll Never Walk Alone

 

Justice For The 96 || Siempre Es Posible

valdermans bild

Fair enough, men jag vill fortfarande ha en förklaring. =(

--
あるユーモアのないアホのため、シグナチャーをカエルことにした。カエルさん

pbs bild

DKMS? Har Ubuntu verkligen inte haft det tidigare?

Tror att Fedora fick det någon gång kring 2004.

FoHs bild

Gjorde en dist-upgrade när RC:n kom, och det fungerar bra. Kan nämna att Flash 10 fungerar bättre när jag fick göra en clean install, möjligt att det krockade på något vis förut. Sen fungerar luck-stängningen bättre på datorn, skärmen slocknar och är släckt tills man öppnar. I 8.04 så släcktes den, sen kunde den tändas lite helt apropå. Orkade aldrig felsöka det.

Har inte vågat testa suspend och hibernation ännu Tongue

mikehers bild

Japp nu e den släppt och min blåtandmodul som funkade i hardy funkar inte längre i intrepid Sad :-(

i hardy var det gvfs-obex soom var broken. Ubuntu , och gnome med för den delen, blir sämre och sämre för varje version som släpps Sad

FoHs bild

Uppdaterar du eller gör du en ny installation när det kommer nya versioner?

Edit: Min personliga erfarenhet är att min laptop fungerar bättre och bättre med Ubuntu för varje version.

mikehers bild

Jag tillhör den skara som inte klagar i första taget så jag har testat bådadera och kollar man buggrapporterna så är blåtand helkt klart broken i 2.6.27.x för vissa adaptrar.

BT drivaren i kerneln skrevs om mellan 2.6.26 och 2.6.27 och jag har försökt efterforska lite varfan man ska försöka patcha utan resultat. Naturligvis är kernel fel inte direkt "ubuntus fel" eller jo på ett sätt är det det med tanke på hur mycket överdriven reklam ubuntu fått i media. Det borde rimligen också vara Canonical-betalda kodare som är i framkanten på att skicka nya patchar/fixar till kerneln. Men så är ju inte fallet där e det i regel ofta andra som är mest aktiva. (Novell/RH/IBM osv.. och naturligvis en massa obetalda kodare)

Samma gäller gvfs-obex är helt klart för nya gvfs men det verkade som utveckligen stannade av när core API var implementerat och nu saknas en massa som tidigare fanns fullt implementerar i gnome-vfs. Vilket e förbannat irriterande.

Bland annat webdav, obex och sftp stödet.

 

pluns bild

Jo och dina skrivningar är ju kvalificerat struntprat....

Bluetoothfunktionerna jobbade man med stenhårt.. man lyckades även slå ut Kubuntu/KDE i sin iver att få till det. Planet Ubuntu rabalder.

Problemet här är att kernelfolket kör sitt race, Gnome kör sitt...samma problem med webkameror.

Mot Gnome skickar Ubuntu massvis med patchar och ändringar.

Det finns en mycket enkel lösning med bluepromixity.

http://blueproximity.sourceforge.net/

Finns i Intrepids repo och tar några sekunder att installera med Lägg Till/Tabort program eller Packagekit....

---------------

Theos song          "You can Fly"

valdermans bild

Sedan när är det "kvalificerat struntprat" att anse att de som tar huvuddelen av äran för en viss produkt även borde vara de som gör huvuddelen av arbetet?

Injicerar du Ubuntu direkt i blodet, eller finns det något annat skäl till ditt rabiata beteende?

--
あるユーモアのないアホのため、シグナチャーをカエルことにした。カエルさん

FoHs bild

de som tar huvuddelen av äran för en viss produkt även borde vara de som gör huvuddelen av arbetet?

Just det där gäller iofs inte för någon distribution vad jag vet.

valdermans bild

Nej, men man kan tycka att en så stor dist som Ubuntu åtminstone borde ha något finger med i kernel. Istället för att hjälpa till att utveckla drivers och liknande där drar man in proprietära eller out of tree-drivers och skeppar istället. Mycket dåligt, tycker jag.

--
あるユーモアのないアホのため、シグナチャーをカエルことにした。カエルさん

fredentofts bild

Förklara gärna hur blueproximity hjälper en icke-fungerande blåtandsadapter att fungera

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
Argumentera aldrig med idioter. De drar bara ner dig till sin nivå och vinner på erfarenhet!

-
För övrigt anser jag att trådindenteringen måste lagas
-
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

mikehers bild

Till Plun:

Du verkar vara en insnöad ubuntufanatiker som inte ser några som helst problem med ubuntu. Roligt för dig men faktum kvarstår Blåtand för BT-KY100 adaptrar funkar INTE i ubuntu intrepid!!! Förstår inte hur blueproximity skulle lösa det problemet?

Snacka om kvalificerat struntprat.

 

 

Pettmans bild

Jag uppgraderade igår. Det var trevligt att upptäcka att de sedvanliga regressionerna ser ut att ha uteblivit. Sen hade jag över några polare och körde kollektiv uppgradering tillsammans med.
___________________________________
Förkortningar jag använder:
FOSS - Free (and) Open Source Software
to be continue...

___________________________________
För övrigt anser jag att CapsLock bör förgöras...

montahues bild

Jag uppgraderade med igår och efter att jag bootat om så var allt det samma + nya features

Snacka om överaskning med tanke på feisty-gutsy-upgraderingen.

Ubuntu har börjat mogna o jag är skitglad.

 

montahues bild

Ja jag vet att inte alla kör ubuntu men kan vi inte vara lite positiva här för en gångs skull?

Finns det inte fler än jag o pettman som just uppgraderat o har åsikter?

Det vore mycket roligare att läsa än linuxhaveristen plun's åsikter o svar på desamma.

jo jag vet att jag missade blåtandsproblemet, är inte riktigt nykter o har för mycket socker i kroppen

eftersom jag ätit upp allt godis jag busat mig till.

men ändå, 8.10 funkar över förväntan o blåtandsgrejen funkar snart den med.

 

Pettmans bild

Är rädd att jag måste ta tillbaka tidigare uttalande, regressioner i den trådlösa nätverksdrivaren och energihanteringen gör det mer eller mindre oanvändbart på min laptop. Har gått tillbaka till hardy och tänker vänta någon månad innan jag försöker med intrepid igen.
___________________________________
Förkortningar jag använder:
FOSS - Free (and) Open Source Software
to be continue...

___________________________________
För övrigt anser jag att CapsLock bör förgöras...

Kristians bild

Kan du inte fortsätta köra Intrepid men använda en linuxversion från hardy?

---------------------------------------

Jag tycker inte synd om människor som medvetet slarvar med backup

 

---------------------------------------

 

valdermans bild

Det mest fascinerade är att folk accepterar detta, uppdatering efter uppdatering efter uppdatering.

Meanwhile, not more than a swallow's flight away, people were happily using Debian/OpenSUSE/Arch/CentOS/Mandriva without any noticable regressions.

--
あるユーモアのないアホのため、シグナチャーをカエルことにした。カエルさん

abergmans bild

Jag är överlag nöjd med uppgraderingen:) men jag hade för mig att den skulle skrika med en popup om att "Nu finns det en ny version att ladda ner", kanske bara jag som fått för mig det.
-----------

Snälla ge oss, mera hårdrock
låt oss känna, att det hammrar
vi vill veta, vi vill höra
åh, att du finns här, och att du stannar

www.abergman.se - Webtjänster för

 

 

FoHs bild

Tror inte det poppar upp något, men däremot vill jag minnas en liten notis med tillhörande knapp i update manager när jag uppgraderade från gutsy till hardy.

cryingfreemans bild

Standardinställningen i 8.04 LTS är just att endast titta efter LTS-versioner. Man kan däremot ställa in så att den automatiskt kollar efter alla uppgraderingar, eller ingen alls.

Detta går att kolla under System -> Administration -> Programvarukällor under fliken Uppdateringar och rubriken Uppgradering av utgåva.

_______________________________________

Software Freedom Day | 19 september 2009

http://softwarefreedomday.se

_______________________________________

linuxnyheter.se

kimjohanssons bild

Skrev om min egna uppgradering: http://www.linuxportalen.se/blogs/kimjohansson/2008/11/02/kj-uppgraderat...

----------------------------------------------------------------------------------------------

David Miscavige:

"children in public schools run the risk of becoming educated," www.superkadavret.net

synt4xs bild

Är lite besviken på 8.10 faktiskt.

Uppgraderade min installation och efter det funkade inte Ubuntu som det skulle. Det första problemet var att varken tgb eller mus fungerade. Det löste (?) jag dock genom att trycka ALT + Sys Rq + B för att testa att starta om. Då startade endast X servern om av nån anledning och då funkade det.

Men sen fick kärnan panik av drivarna till mitt Intel 4965 wlankort för det är något fel i 8.10 kärnan! Även drivarna för mitt Intel GMA X3100 var det problem med, för så fort jag kom in på skrivbordet så låste sig hela datorn. Inte ens ALT + Sys Rq + B funkade då. Eller så var det också wlan drivrutinen som orsakade det. Vet inte riktigt.

Och all denna hårdvaran rullar på öppna drivare!! Inte en enda stängd drivrutin kör jag med då jag inte behöver det. Hade fattat att det blir problem med stängda drivrutiner, men detta är öppna drivrutiner från Intel ffs. Ska inte det funka?! Kasst tycker jag.

Men man får väl vänta på 8.10.1 antar jag.

FoHs bild

Har ett sådant wlan-kort jag också, och det fungerar inte heller. Har dock inte fått några kernel panics eftersom jag kör med trådat för det mesta. Har bara konstaterat att det trådlösa inte hoppar igång när jag aktiverar wlan-switchen.

Ska kolla runt lite och se vad folk säger om det nån dag...

valdermans bild

Smidigt av "användarvänliga" Ubuntu. Jag har kört varenda kernel, både stabil och RC, sedan 2.6.23 eller så på min laptop, och aldrig haft några problem med vare sig mitt Intel 4965 eller GMA X3100.

Nu väntar vi bara på att plun ska komma och skylla detta misslyckande på FSF/Stallman/rabiata Ubuntu-hatare/folk som inte tycker som han.

--
あるユーモアのないアホのため、シグナチャーをカエルことにした。カエルさん

Jarulfs bild

Det är absolut inte smidigt av Ubuntu. Önskvärt vore att fler testade betorna och buggrapporterade som bara den för att upptäcka och döda så många buggar som möjligt innan skarp release.

Kristians bild

Med Ubuntu får du så nybakta mjukvaror som det bara går, men priset är minskad robusthet. Som en testbädd för nya teknologier tycker jag att Ubuntu är väldigt intressant

---------------------------------------

Jag tycker inte synd om människor som medvetet slarvar med backup

 

---------------------------------------

 

valdermans bild

Synd bara att Ubuntu inte marknadsför sig som det, utan som ett moget, robust och lättanvänt OS för den genomsnittlige användaren. Att så vanliga komponenter som Intel 4965 och GMA X3100 inte fungerar är fullkomligt oacceptabelt i vilken dist som helst, och det går tiodubbelt för en som fokuserar på användarvänlighet.

--
あるユーモアのないアホのため、シグナチャーをカエルことにした。カエルさん

FoHs bild

Problemet och lösningen:

The version of the iwlagn wireless driver for Intel 4965
wireless chipsets included in Linux kernel version 2.6.27 causes kernel
panics when used with 802.11n or 802.11g networks.
Users affected by
this issue can install the linux-backports-modules-intrepid
package, to install a newer version of this driver that corrects the
bug. (Because the known fix requires a new version of the driver, it is
not expected to be possible to include this fix in the main kernel
package.)

Marcuss bild

lol. hur kan man inte förvänta sig det där. genomtänkt?
Signaturer är nice!

FoHs bild

Buggar i kärnan är väl vardag? Dålig testning måste man ju säga, med tanke på hur vanligt det chipset:et är. Nåja, lösningen är ju väldigt enkel Smile

Marcuss bild

är den enkel för mr A.Svensson? (sett ur helhetsperspektiv)
Signaturer är nice!

FoHs bild

Ptja, i mina ögon blir fixar inte så mycket enklare än att installera ett paket från ett paketförråd. På det hela taget. Eller ok, en automatisk nedladdning vore enklare givetvis, men alternativet under Windows hade väl blivit att dragit hem en ny drivrutin på egen hand osv Smile

Oavsett hur enkelt det är så ursäktar det ju inte att buggen följde med. Jag tycker förstås inte att man kan kräva att kärnan eller något annat ska vara 100% buggfritt (det går inte att garantera) men som sagt så är det ett så pass vanligt chipset så att det här borde ha förhindrats.

Marcuss bild

Mja, jag vill inte jämföra med xp. Det e som att jämföra med ubuntu 4.10. Men om vi skall dit så har ju dem alltid (90% iaf) sina OEM skivor och allt fungerar boxat o klart. Sen följer det med skivor till allt också. Behöver inte ut på nätet.

Men låter det generellt användarvänligt, att du först ska hitta/uppleva buggen. Googla på problemet, hitta lösningen, starta pakethanteraren och installera uppdateringen? Om du jämför med att bara lägga in patchen i ubuntukärnan direkt, så det åker med till alla.

Att kärnan inte är 100% buggfri tycker jag inte heller att man skall kräva, och det gör jag inte heller. Men jag tycker att om man har gått så långt att man fixat problemet kan man göra det lilla besväret att lägga in det i kärnan med så att alla berörda får det fixat.
Signaturer är nice!

FoHs bild

Hur man får sitt XP och vad man får med för skivor tar ju inte bort hur hanteringen blir av en bugg som dyker upp. Spelar ingen roll om du installerat en buggig drivare från en medföljande CD, liksom. Har buggen väl uppstått är du hänvisad ut på nätet.

Om jag jämför att installera ett paket för att fixa buggen med att ha en patchad kärna (dvs utan bugg), så säger det sig väl självt vad som är mest användarvänligt Tongue I andra ord: buggar är aldrig användarvänliga! Angående råka på buggen, googla osv: Felet tas upp i Release Notes. Det är ju givetvis något som borde läsas, faktiskt. Jag vet naturligtvis att långt ifrån alla gör det, och jag gjorde det inte. Men jag tycker inte man kan komma ifrån att det är något av en skyldighet att läsa vad för tänkbara problem som finns med distributionen. Vet inte hur det ser ut vid installation, om det dyker upp i någon ruta eller så. Det kan jag dock tycka att man borde visa, precis som med licensavtal och dylikt.

Givetvis håller jag med om att det vore bättre med en patchad kärna, och varför så inte blev fallet här vet jag inte. Jag antar att man haft någon anledning annat än ren dumhet? Smile

pluns bild

Jo det är väl inte mycket att göra mer än att göra som det står. Obestämd

Problemet ligger ju hos Linus Ts snubbar, samma med Atheros 5 kretsen

Sen finns det för de nyfikna nya moduler från wireless.kernel.org som just nu

testas i intrepid-proposed...

Någon får väl skriva en "ybertillkrånglad" wikiterminal ihopkok....ala RMS

Tungan ute    Linuxwiki.se....Cool

---------------

Theos song          "You can Fly"

cryingfreemans bild

Eller så skriver du en enkel artikel själv.

_______________________________________

Software Freedom Day | 19 september 2009

http://softwarefreedomday.se

_______________________________________

linuxnyheter.se