Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

RPM Fusion är här

RPM Fusion, en ny inofficiell paketkälla för Fedora, har släppts i skarp version. RPM Fusion är menat som ersättare för paketkällorna Livna, Freshrpms och Dribble som alla erbjudit ofria paket för Fedoraanvändarna.

Målet med RPM Fusion är att undvika dubbelarbete och att förenhetliga paketeringspraxisen. Det är även enklare för slutanvändarna att inte behöva välja mellan flera paketkällor som alla erbjuder lite olika paket och är samtidigt inkompatibla med varann.

RPM Fusion är uppdelad i två delar; free som innehåller sådana fria paket som Fedoras officiella paketkällor av någon anledning inte kan erbjuda och nonfree som innehåller ofria paket.

Livna- och Fresrpms-användare blir automatiskt konverterade till RPM Fusion-användare genom att paketen livna-release och freshrpms-release har fått RPM Fusions installationspaket som sina beroenden. Andra användare hittar länkarna till installationspaketen på rpmfusion.org/Configuration.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

distens bild

wow.. trodde vi skulle få vänta tills Fedora 10 släpptes.. Smile det är snack om att släppa en livecd med multimediastöd från början. Dock kommer den inte heta Fedora...

drgrs bild

mikaeljs bild


Kul att dom fått iordning på det där nu. Livna och freshrpms är bra paketförråd och tillsammans borde dom bli ännu bättre. Kanske dags att testa fedora igen för att se hur det känns.~~~ Have a goodyear - http://www.youtube.com/watch?v=tO2wb-LarfU ~~~

  ~~~ Have a goodyear - http://www.youtube.com/watch?v=tO2wb-LarfU ~~~

 

distens bild

Fedora 10 kommer om ca 2 veckor, kan vara värt att vänta till dess.. Smile mycket nytt som kommer till den releasen.