Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Distributioner för året: openSUSE och Foresight

Linux-distributioner är alltid under utveckling, och nästan alla de vanliga distron har gjort stora framsteg i år. Efter noggrant övervägande har vi beslutat att ge Ovatio för distribution av året till två fördelningar som vi tycker är särskilt värt. De har båda gjort stora framsteg i år och är en viktig del av den bredare Linux systemet.

Foresight Linux skapades av rPath utvecklaren Ken VanDine 2005. Det är en imponerande upp-och-kommande Linux-utgåva som har massor av potential. Den kom med i "mainstream" i år när den antogs av Shuttle för KPC och andra produkter. Den har Conary, en innovativ förpackning med spännande funktioner som sitt sätt på att lösa beroendeproblem och stöd för rollbacks.

Foresight är nära kopplat till uppströms GNOME och innehåller även det senaste och bästa från tredje part. Paket uppdateras regelbundet och att dem ofta ger nya versioner av GNOME före andra stora distributioner. Du kan räkna med att se foresight få ännu mer fart under det kommande året.

SUSE Linux är en av de äldsta Linux-distributioner, men dem har gått igenom några betydande förändringar sedan den ursprungliga lanseringen 1994. Enligt Novell, openSUSE har blivit betydligt mer omfattande och community-driven. Även stora förbättringar till deras pakethanteringssystem och stöd för installation från en Live CD.

OpenSUSE levererar en stark användarupplevelse och är en av de få distros som ger lika enastående stöd för både GNOME och KDE. Deras KDE 4 är den bästa där ute, vilket är anledningen till openSUSE har blivit en hänvisning för alla våra KDE recensioner. Deras GNOME miljö är också av högsta kvalitet och erbjuder en perfekt bas i standardinstallationen.

Källa: The 2008 Ovatio award

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

pluns bild

Den gode Ken får bli backbone för Ubuntu så kan vi sparka ut "Debiansniglarna" och de som ska diskutera isf för att göra saker...Flört

Inkl köra PackageKit fullt ut.....

Foresights paketering körs ju även med Ubuntu nu.

---------------

Theos song          "You can Fly"

zindens bild

Måste hålla med att det känns skönt med att det händer saker hela tiden. Inte så mycket diskutioner runtomkring.

pluns bild

Nope och nästa vecka är egentligen helt avgörande när Ubuntu ska göra upp i Googles fort, MoutainView....... även nu i helgen är det Foss camp då innan UDS...

http://www.jonobacon.org/?p=1464

Om man inte lyckas göra upp med RMS skiten så är nog Linux kört.

Nu finns det starka signaler att man inte kör "skitspåret" och vill satsa...

Jaunty är helt superb just nu med nVidiagrafik, 180.11....Flört  EXT4 o 2.6.28....

Foresight får nog fortsätta sin "ökenvandring" hur det än blir......uppror mot

Meatacitygänget kanske....Flört

---------------

Theos song          "You can Fly"

cryingfreemans bild

"Om man inte lyckas göra upp med RMS skiten så är nog Linux kört."

Det tvivlar jag mycket starkt på. Linux är livskraftigare än så.

_______________________________________

Software Freedom Day | 19 september 2009

http://softwarefreedomday.se

_______________________________________

linuxnyheter.se