Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Inte nå't för den som ogillar skrivbordseffekter

Kolla vad norrmännen kan åstadkomma! Glad

http://opensource.idg.se/2.1014/1.198750/qt-kliver-in-i-tredje-dimensionen

Vilka ungdomar nöjer sig med en "illgrå" XP-miljö efter detta?  Flört

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Lasps bild

Visst blir det häftigare i framtiden!
Men varför nöja sig med 3-D när det kommer 6-D!
http://web.mit.edu/newsoffice/2008/camera-0807.html/
Njut av möjligheterna.

tux-svens bild

Men om man vill ha sin  befintliga dator häftigare, inom rimlig tidsrymd, får man nog "nöja sig" med 3-D. Det där med 6-D kommer nog att dröja länge än. Det verkade väldigt lab-mässigt.  Obestämd

---

Öppen källkod kommer att slå igenom, det är lika ofrånkomligt som att droppen sakta men säkert urholkar stenen!

---

Windows are for houses, Linux is for computers!

 

valdermans bild

3D-gränssnitt har funnits i mer än 20 år, och allihop har gemensamt att de är värdelösa. Att simulera ett 3D-gränssnitt på en 2D-skärm är helt enkelt en korkad idé.

Det finns säker bra tillämpningar för denna typ av inbäddning, men det är ju verkligen sällsynt korkad av IDG att börja svamla om "framtidens gränssnitt."

--
あるユーモアのないアホのため、シグナチャーをカエルことにした。カエルさん

cryingfreemans bild

Ja, och tänk bara vad korkat det däringa HTML är. Bara en massa regnbågsfärgade störiga animeringar i färger som skär sig med varandra, och en "maila mig"-länk. Det kan ju aldrig slå.

_______________________________________

Software Freedom Day | 19 september 2009

http://softwarefreedomday.se

_______________________________________

linuxnyheter.se

valdermans bild

Kan du ge mig ett enda exempel på ett fungerande 3D-UI så ska jag vara tyst.

--
あるユーモアのないアホのため、シグナチャーをカエルことにした。カエルさん

cryingfreemans bild

Måste det finnas ett existerande fungerande 3D-UI för att det ska kunna anses som en framtidsteknik? Internet har funnits i fyrtio år och det är först de senaste 10-15 som det har blivit användbart för den stora massan.

Bara för att man inte ser den omedelbara vinsten med 3dWM eller QT i Wolfensteinmiljö, betyder ju inte det att tekniken inte kan komma att mogna och bli dominerande.

Jag förstår dina invändningar, men har nog inte riktigt din framtidspessimism i den här frågan. Glad

_______________________________________

Software Freedom Day | 19 september 2009

http://softwarefreedomday.se

_______________________________________

linuxnyheter.se

FoHs bild

Givetvis blir 3D-ui:s väldigt användbara om man faktiskt har det runt omkring sig (vilket dock är en helt annan grej än "3D på 2D") . Nu tror jag iofs att presentation av information kan ha flera fördelar i 3D också, därför att man helt enkelt kan presentera saker på ett sätt som gör det enklare för hjärnan att plocka upp tråden och arbeta efter det. Möjlighet till bättre översikt.

valdermans bild

Precis vad jag menar. Tack, äntligen någon som uppvisar lite verklighetsförankring!

3D på skrivbordet verkar ha sitt eget Reality Distortion Field i klass med det Steve Jobs styr över. Jag kan inte se någon annan förklaring till varför folk tror att Quake IV skulle vara ett bra interface för att få någonting gjort.

--
あるユーモアのないアホのため、シグナチャーをカエルことにした。カエルさん

frilas bild

3D är snyggt även om det är simulerat. Det skall vara vackert att titta på skärmen Skrattande. Använd högra hjärnhalvan åsså Flört.

valdermans bild

Så du skulle föredra att springa runt i en 3D-labyrint medan du sitter framför din dator (annat än när du spelar,) hellre än att faktiskt använda den?

Jag pratar inte om HURR DESKTARD EFFECTS SPINNAN CUEB här; den typen av påhitt är fortfarande funktionellt, även om det i dagsläget våldtar din prestanda och strömförbrukning. Det jag pratar om är ett gränssnitt helt i 3D, du vet, det som uppvisas artikeln.

--
あるユーモアのないアホのため、シグナチャーをカエルことにした。カエルさん

jonasbjorks bild

valderman, jag förstår att du tycker det är helt befängt med ett sådant UI och jag respekterar det. Men tänk om andra verkligen vill ha ett 3D-UI som skrivbordsmiljö? Varför skall de inte få ha det då? Bara för att du inte tycker om det? Vem ger dig den rätten, att bestämma vad andra skall köra på sina datorer?

--
Failure is not an option. It comes bundled with your windows installation.

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

valdermans bild

Eftersom jag uttrycker åsikten att 3D-skrivbord är korkade innebär det per automatik att jag anser att de ska förbjudas, på samma sätt som jag anser att julskinkan borde portas från julbordet enligt lag eftersom jag tycker bättre om sill.

/facepalm

--
あるユーモアのないアホのため、シグナチャーをカエルことにした。カエルさん

iaidokas bild

För 5-6 år sen fick jag vara försökskanin i ett forskningsprojekt som laborerade med 3D-miljöer för skrivbordet.  Deras exempelapplikation var en filhanterare, som de hade implementerat i en hel massa olika 3D versioner. Man kunde flyga runt i moln av filer, eller snurra runt hjul med filer eller massor med andra lösningar.

Den som jag tyckte funkade bäst var en lösning där filer och katalogstrukturer byggdes upp som en vägkarta, då gick det att backa ut och få överblick och man kunde interagera med filerna som om de vore i Norton Commander, typ.

Jag är med andra ord inte övertygad om 3Ds förträfflighet vad gäller skrivbordsarbete, däremot tror jag att det kan finnas intressanta möjligheter vad gäller distansöverbyggande teknik. Som telekonferens eller telenärvaro. Att med hjälp av 3D-teknik låta oss resa virtuellt och mötas virtuellt.

Om det fysiska resandet kunde minska till föremål för virtuellt så finns det enorma miljövinster, och ekonomiska vinster, att göra. Dessutom tror jag att tekniken börjar bli mogen för sådant.

 

Test.

Test.

iaidokas bild

En bättre länk hade varit till :

http://labs.trolltech.com/blogs/2008/12/02/widgets-enter-the-third-dimen...

Det är ju inte som att IDG tillför något i sin rapportering i det här fallet.

 

 

Test.

Test.

jeffs bild

Du har helt rätt, och ingen har heller pratat om 3D-skrivbord från Trolltechs sida, så den diskussionen är mäkte irrelevant och tillför ingenting.

______________________________________
Maniacs of Noise - For your listening pleasure.
SOASC=

------

pluns bild

Jo visst kommer det 3D i massor... kolla KDE 4.2 som inser det här behovet.

Sen har David Reveman suttit och klurat på något nytt,  får man till DRI2 i Xorg 1.6 och 2.6.28 kärnan så kanske det lossnar...  det ryktas och funderas vad han har i bakfickan...Flört

Gnome kör vidare på Metacity....Tungan ute

---------------

Theos song          "You can Fly"

jeffs bild

Sen när är 3D-effekter och ett 3D-skrivbord samma sak?

Och vad i KDE4.2 tillgodoser ett behov som inte redan finns? Tanken med 3D-effekterna i Kwin är snarare att bygga funktioner som kan vara användbara ochhjälpsamma, utan att vara i vägen, och inte "3D i massor". Inga flygplan eller brinnande eldar i Kwin alltså, men däremot i Compiz.

______________________________________
Maniacs of Noise - For your listening pleasure.
SOASC=

------

pluns bild

Jo det är väl snarare fantasin som sätter sina begränsningar angående 3D samt datorer.... plus då Intel och delvist ATI "crappet".. men det löser man ju just nu.

Aternativt så sätter man sig bland foket i Debians offtopic hörna och surar på..Tungan ute

Sen måste man ju skilja på effekter och 3D funktioner !!

Reveman är då Compiz skapare för de som funderar:

http://www.idg.se/17.108/2.1085/1.126155

Förhoppningsvist har han knådat på något nytt 3D projekt....ryktena säger så iaf...

---------------

Theos song          "You can Fly"

valdermans bild

Eh, nej, det faktum att du tittar på en 3D-värld genom ett platt, ogenomträngligt fönster är vad som sätter begränsningar.

Jag är nyfiken förresten, vad är det för Intelrelaterade problem du pratar om?

--
あるユーモアのないアホのため、シグナチャーをカエルことにした。カエルさん

pluns bild

Jo om du lyckats missa vad Intel "crapet" inte klarar i form av 3D, komposit samt då konkret funktionen DRI2 så trollar du nog....Flört

Sen att kritisera snälla Intel som beter sig som svin på alla marknader kan ju inte förekomma... källkoden är ju öppen...Oskyldig

Moonlightgänget hade mer 3D pågång såg jag....

---------------

Theos song          "You can Fly"

valdermans bild

Jag har ärligt talat inte den blekaste aning om vad du pratar om. Jag har ett Intel GMA965 i min laptop, och jag har kört både compiz, Morrowind, Oblivion och Civilization IV på den, helt utan problem. Att en integrerad krets fixar det samtidigt som den drar en bråkdel av den ström nVidias och ATIs "mobila" kretsar gör tycker jag inte är så illa pinkat. Därtill är Intel och Tungsten Graphics mer eller mindre ensamma om att faktiskt driva den underliggande arkitekturen för 3D-accelerering i Linux framåt.

Så förklara nu i konkreta ordalag, trollmaster, vad är problemet med Intel?

--
あるユーモアのないアホのため、シグナチャーをカエルことにした。カエルさん

jonasbjorks bild

Problemet är att det inte är NVidia.. ju Smile För ibland fastnar man på ett märke som man tycker om och NVidia var ju en gång ledande på 3D på Linux. Sen kom Intel och började skriva öppna drivare för 3D acceleration och allt sattes ur spel. NVidia var inte längre ledande med sina props-drivare. Så kan det gå.

--
Failure is not an option. It comes bundled with your windows installation.

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

lundatoks bild

I rimlighetens namn är väl ändå inte ett intelkorts prestanda i närheten av ett nvidiakorts?

 

Mail, EVE-klient, surf, etc. Nvidia är Smarrsmarr.

Edit: länk istället för att förstöra sidan.

-- Blog

Sun Ultra10 med tangentbord och mus bortskänkes. PM:a mig.

valdermans bild

Nej, och ett Intelkorts strömförbrukning är inte heller i närheten av nVidias dito. Vad är din poäng? Vad exakt är det du vill göra som Intelkort inte klarar av? Intel-GPUn
i min laptop klarar av precis allting i din gulliga lilla skärmdump
utan problem, och drar inte en tiondel av den ström ditt nVidiamonster slukar.

Tycker du, som plun verkar tycka, att Intelkort är värdelösa och håller tillbaka utvecklingen bara för de inte riktar sig till samma marknad (14-åriga gaymers; se förpackningen till valfritt nVidiakort om du tvivlar) som nVidia?

--
あるユーモアのないアホのため、シグナチャーをカエルことにした。カエルさん

pluns bild

Jo de flesta generationer av Intelkort är enbart crap....  nu verkar det som man får till DRI2 iaf i 2.6.28 kärnan....att inte kunna köra renderingar i komposit är ju något elementärt.

nVidia gör ett "ryck" också just nu med 180 drivarna....    Flört

Slår just nu Windowsgrafik....... inkl max 3D, Murrine mm igång, Glitz också.

-------------------

Sen bad jag Niklas att intervjua David Reveman och det gjorde han...

http://opensource.idg.se/2.1014/1.199902/dont-look-back

Nomad kan bli häftigt...

http://en.opensuse.org/Nomad

Via kanske Amazons moln.....

http://aws.amazon.com/ec2/

Inskränkta "Debianeser" är det värsta jag vet..... rätt ner i forntiden....Tungan ute

 

---------------

Theos song          "You can Fly"

valdermans bild

Vilken del av "kör compiz, Morrowind, Oblivion och Civ4 utan problem" var det du inte förstod? Det vore så mycket lättare att diskutera saker med dig om du kunde låta bli att dra påhittade "fakta" och slumpmässiga, irrelevanta angrepp ("inskränkt Debianes" WTF? var kom det ifrån?) direkt ur röven hela tiden.

--
あるユーモアのないアホのため、シグナチャーをカエルことにした。カエルさん

pluns bild

Nej jag lägger hellre ner tid på att undersöka Nomad inkl Compiz än att

tjöta med en teknikfientlig Debianes... som hämtat från Debians Offtopicsnubbar som sitter och "ojjar" sig över allting.

Hoppas Trolltech får ut något också....Flört

---------------

Theos song          "You can Fly"

valdermans bild

Hatten av till dig, jag har aldrig tidigare blivit så hårt trollad.

--
あるユーモアのないアホのため、シグナチャーをカエルことにした。カエルさん

lundatoks bild

Wow! Jag menar, säg nu vad det verkligen är det som trycker dig!

Känns skönt att ha blivit degraderad till en 14-årig gay(?)mer. Tyvärr verkar du vara övertygad om att alla har dina behov och det finns inga andra. Du och Exton är ungefär lika charmiga. Smile

-- Blog

Sun Ultra10 med tangentbord och mus bortskänkes. PM:a mig.

valdermans bild

För det första, ta en titt på förpackningen till valfritt nVidiagrafikkort. Kan du helt ärligt säga att målgruppen är en annan?

För det andra, vad sägs om att svara på frågorna jag ställde? Vad är det du vill göra som du inte kan med ett Intelkort, annat än att spela Crysis?

--
あるユーモアのないアホのため、シグナチャーをカエルことにした。カエルさん

lundatoks bild

Jag är tveksam till att EVE Online går särskilt bra med två konton inloggade i 1680x1050-fönster på en 24" skärm med premiumklienten.

Du skriver Morrowind, enligt http://en.wikipedia.org/wiki/Morrowind är det från 2002 fniss, visst kanske intel kommit ikapp på 6 år gamla spel.

http://en.wikipedia.org/wiki/Civilization_IV kommer från 2005

Nu börjar vi väl komma från forntiden, http://en.wikipedia.org/wiki/The_Elder_Scrolls_IV:_Oblivion 2006, mjaa... Ok vad skulle ett intelchipset kunna få för upplösning och prestanda? Knappt spelbart på 1024x768 på min skala verkar det som. http://www.gamespot.com/features/6147127/p-6.html

Grattis. Smile Spelar du bara gamla spel?

Jag har själv inget emot det, men jag vill själv ha lite mer prestanda och kanske spela "Crysis" (nu fick jag använda wikipedia igen).

Jag som tyckte du var mycket intolerant, är det för att alla dina spel går som diabilder på din dator?

-- Blog

Sun Ultra10 med tangentbord och mus bortskänkes. PM:a mig.

valdermans bild

Jag tycker du ska ta dig en funderare på vad Intels grafikkort är till för. De är inte till för att spela krävande spel; de är till för att få riktigt arbete gjort på bärbara enheter, utan att förstöra batteritiden. Vill jag spela krävande spel gör jag det på min desktop, eller kanske på en konsol. Att som plun sitta och hävda att deras kretsar är framstegsfientliga eller pissiga för att de inte pressar lika många polygoner som nVidias dito är bara "HOLY FUCK I'M GOING SOOOO FAST 5000 FPS PÅ CS SOURCE OMFG"-mentalitet i bästa sweclockersstil, då det inte finns något, utom just high end-spel, CAD eller modellering på hög nivå, som ens kommer i närheten av att göra en Intel-GPU till en flaskhals. Ägnar man sig åt någon av dem är man direkt förståndshandikappad om man har en laptop som föredragen plattform, då det är ungefär som att slå i spikar med skruvmejsel, för att återanvända en gammal men användbar liknelse.

Din "ololol du spelar gamla spel i låg upplösning"-attityd är också rätt spännande. För alla vet att spelglädjen du får ur ett spel är direkt proportionell mot antalet polygoner per sekund det pumpar ur sig, multiplicerat med året då det släpptes.

Får jag fråga vad i hela friden du gör på Linuxportalen, om det är så viktigt för dig att spela de nyaste, mest grafikmasturberande spelen? Det finns bättre plattformar för sånt, vet du.

--
あるユーモアのないアホのため、シグナチャーをカエルことにした。カエルさん

lundatoks bild

Tja, vi började väl där nånstans? Att Intels kort inte räckte till riktigt? Men du verkar vara mer upptagen av annat. Lite trist att elitistiskt dravel och ursinnig pekpinnementalitet skall förpesta LP.

Sen skriver du ju själv att du spelar på din laptop? Nu utför du bara riktigt arbete på en bärbar dator. Svårt att bestämma sig lilla vännen?

-- Blog

Sun Ultra10 med tangentbord och mus bortskänkes. PM:a mig.

valdermans bild

Tja, vi började väl där nånstans? Att Intels kort inte räckte till riktigt?

Japp, och fortfarande har ingen talat om vad det är de inte räcker till. Det enda jag hört är "intel är crap för deras kort är långsammare än de från nVidia." Med samma resonemang kan vi sluta oss till att Toyota Prius är en skitbil för att den är långsammare än en Ferrari och har mindre plats än en SUV.

Sen skriver du ju själv att du spelar på din laptop? Nu utför du bara
riktigt arbete på en bärbar dator. Svårt att bestämma sig lilla vännen?

När jag var i Japan ett halvår hade jag inte min stationära burk med mig. Då kan det vara trevligt att ändå köra lite småspel ibland. En Prius är inte heller avsedd att använda som fraktfordon, men om det kniper så går det att klämma in en eller två flyttlådor i den.

--
あるユーモアのないアホのため、シグナチャーをカエルことにした。カエルさん

lundatoks bild

Men lilla vännen, det är väl ingen som hotar ditt småspelande?

Du anklagar mig för att bekvämt undvika att svara på mina frågor, min fråga kvarstår, klarar ditt intelchipset att dra två EVE-klienter i premium på 1650x1080 på en 24" skärm? Där har du mitt behov.

Jag vill ha en BMW, sitt du i din Prius. Vi verkar båda lika nöjda när jag drar om dig på motorvägen.

-- Blog

Sun Ultra10 med tangentbord och mus bortskänkes. PM:a mig.

valdermans bild

klarar ditt intelchipset att dra två EVE-klienter i premium på 1650x1080 på en 24" skärm?

Var i hela fridens namn hittar du en laptop med en 24"-skärm och varför vill du köra två klienter samtidigt? Om det inte var för att Eve är en nedladdning på >800MB skulle jag gladeligen testa om det går eller ej, men saken är ju nu den att spel är irrelevanta för diskussionen. Jag hoppas du inser hur skrattretande verklighetsfrånvarande påståendet att "Intel håller tillbaka utvecklingen för att deras GPU bara klarar av Oblivion på låga inställningar" är?

Jag vill ha en BMW, sitt du i din Prius. Vi verkar båda lika nöjda när jag drar om dig på motorvägen.

Problemet ligger i att du, plun m fl. sitter och pratar på bästa sweclockersmaner om hur Intelkort håller tillbaka utvecklingen och liknande, trots att ni inte kan peka på en enda sak de inte klarar av bortsett från mer krävande spel. Det verkar som att ni helt missat att PC:n är på god väg att bli fullkomligt marginaliserad som spelplattform, att ingen som spelar roll bryr sig om hur bra ett givet grafikkort klarar av att köra 18 klienter av ditt favorit-MMO, etc.

--
あるユーモアのないアホのため、シグナチャーをカエルことにした。カエルさん

lundatoks bild

Jaha, så nu är det förbjudet att inte koppla externa skärmar till laptopar. Du är verkligen fyrkantig! Fniss.

Så, börjar du inte runda bojen en gång till nu? Det spelar ingen roll hur marginaliserad PCn är för spelande, du kommer ändå inte att kunna få mer kräm ur ett intelchipset. Spel är hela diskussionen, det var där det startade.

Men vet du vad, det är OK, jag ska inte berätta för dina kompisar att du också har en speldator hemma. Vi har alla våra laster.

-- Blog

Sun Ultra10 med tangentbord och mus bortskänkes. PM:a mig.

valdermans bild

Ursäkta, men du och jag måste läsa två olika trådar. Spel är ingen del av diskussionen; det hela handlar om att vissa kroniska fall av kraniorektal immersion hävdar att Intel håller tillbaka utvecklingen eftersom deras kort är långsammare än nVidias. Därefter har du mer eller mindre konstant suttit och hävt ur dig olika varianter på "ololol MAH RIG SMOEKS URS BEATCH, 5000 FPS AND COUNTING VROOOOM" istället för att faktiskt tackla diskussionen.

Det spelar ingen roll hur marginaliserad PCn är för spelande, du kommer ändå inte att kunna få mer kräm ur ett intelchipset.

Ingen har någonsin bestridit att nVidias kort skulle vara snabbare än Intels, ytterligare något du verkar för trög/internetdyslektisk för att inse.

--
あるユーモアのないアホのため、シグナチャーをカエルことにした。カエルさん

lundatoks bild

Tror mer på detta än att skrämma liv i Wolfenstein 3D igen:

http://www.youtube.com/watch?v=PLhMVNdplJc

-- Blog

Sun Ultra10 med tangentbord och mus bortskänkes. PM:a mig.

valdermans bild

Fräsigt värre, men det behöver en hel del jobb innan det kan användas till vardagsarbete (om detta påhitt någonsin kommer att passa till det.) Akta musarmen du får efter en arbetsvecka med en sådan pryl. På plussidan slipper du gå till gymmet efteråt.

--
あるユーモアのないアホのため、シグナチャーをカエルことにした。カエルさん

lundatoks bild

Jovisst, men ändå, det finns mycket skojigt i det tänket och en helt annan progressivitet... Även om man behöver titta vidare på ergonomi etc.

Hur tufft är inte detta då? http://www.youtube.com/watch?v=mtLX52z4kPU

-- Blog

Sun Ultra10 med tangentbord och mus bortskänkes. PM:a mig.

valdermans bild

Tufft indeed, men jag har svårt att se potentialen för vardagsbruk. Helt fantastiskt för informationskiosker, presentationer och liknande, men jag har svårt att tänka mig ett sätt att få det att funka bättre än tangentbord och valfritt (futuristiskt/tredimensionellt/whatever) pekdon plus upprättstående skärm för folk som måste jobba med sin dator under längre tidsperioder.

--
あるユーモアのないアホのため、シグナチャーをカエルことにした。カエルさん

lundatoks bild

Tänk inte så linjärt, här har du några som forskar i ämnet:

http://www.k2.t.u-tokyo.ac.jp/fusion/LaserActiveTracking/

Helt klart cool lösning, om än i experimentstadiet.

Tänk att kunna göra små gester i luften för att utföra det man nu behöver hälla ut sig över en hel vägg för att göra?

Här är en till skön WATEFAK:

http://www.youtube.com/watch?v=FZyErkPjOR8

-- Blog

Sun Ultra10 med tangentbord och mus bortskänkes. PM:a mig.

valdermans bild

Testa att sitta och vifta med fingrarna framför dig i luften en halvtimme i sträck. Behagligt? Tänk dig då att göra det åtta timmar om dagen, fem dagar i veckan, 44 veckor om året!

--
あるユーモアのないアホのため、シグナチャーをカエルことにした。カエルさん

lundatoks bild

Nej, det kan jag inte tänka mig, men man kan ju föreställa sig lite mer raffinerade lösningarn där man behöver betydligt mindre gester? Eller?

Har du fått sand i badbyxorna?

-- Blog

Sun Ultra10 med tangentbord och mus bortskänkes. PM:a mig.

valdermans bild

Oavsett hur små gester du gör så vill du inte sitta med armarna i luften under en längre period.

--
あるユーモアのないアホのため、シグナチャーをカエルことにした。カエルさん

lundatoks bild

Hah, du menar allvar? Man kan alltså inte exempelvis lägga ner händerna på ett bekvämt stöd och göra smågester? Eller kombinera med ögonstyrning som man tagit fram för handikappade? http://portal.acm.org/citation.cfm?id=1228198

Nån behöver byta valdermans blöja.

-- Blog

Sun Ultra10 med tangentbord och mus bortskänkes. PM:a mig.

valdermans bild

Inser du hur löjligt det skulle se ut att sitta och göra magiska gester åt skärmen hela tiden? Kommer aldrig att slå! Wink

Jag menar nu inte att handviftande, ögonstyrning med mera skulle vara en dum ide; det finns många områden där de är helt fantastiska. Nintendo Wii är ett bra exempel, presentationer och informationskiosker två andra. De kommer dock aldrig att ersätta ett tangentbord för vardagsarbete.

--
あるユーモアのないアホのため、シグナチャーをカエルことにした。カエルさん

lundatoks bild

"ok"

-- Blog

Sun Ultra10 med tangentbord och mus bortskänkes. PM:a mig.

cryingfreemans bild

"640k should be enough for everyone"
- Bill Gates

"Internet är bara en tillfällig fluga"
- Ines Uusmann

"Det finns på sin höjd behov av 2-3 datorer i världen"
- Nån avdankad chef på IBM

"[Geststyrning] kommer [..] aldrig att ersätta ett tangentbord för vardagsarbete."
- valderman

_______________________________________

Software Freedom Day | 19 september 2009

http://softwarefreedomday.se

_______________________________________

linuxnyheter.se