Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Din musik startar om - Amarok 2.0 är här

Efter mer än två års utveckling är Amarok 2.0 äntligen klart. Amarok har portats till KDE4 och använder ett flertal av de nya grundpelare som KDE lutar sig emot, såsom Phonon, Solid Kross och Plasma. Nytt är även ett helt omarbetat användargränsnitt som fokuserar på att göra hanteringen av musik likväl som data kring musiken så lätt som möjlig. Du som användare skall enkelt kunna bestämma just vilken information du vill se, må det så vara låttexter, albumomslag, radioströmmar, en enkel spellista eller något annat.

Amarok 2.0 är början på en ny era för Amarok, likt vad 4.0 var för KDE. Nästan alla funktioner från Amarok 1.4 finns med, men inte riktigt alla. Dock lär nog alla de nya funktioner och koncept som Amarok bjuder på hålla användare sysselsatta tills nästa version av Amarok kommer.

Läs mer: