Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Sweet Home 3D version 1.5 är släppt

Emmanuel Puybaret har släppt en ny version av Sweet Home 3D. Det är ett java-baserat, fritt program för heminredning. Det ska vara så gott som helt översatt till svenska (och om inte så kan ni kontakta mig och berätta var det missats) inklusive den utförliga hjälpen. Programmet kan startas med Java Web Start eller laddas hem och installeras. 3D-modellen skapas i realtid med förändringarna som görs på planlösningen. Den 3D-modell som skapas kan exporteras till något 3D-format om man skulle vilja piffa upp sitt hem i något annat program med rendering av hög kvalité (och kanske byta ut texturer och grejer). Några av nyheterna i denna version är:

  • Skapa rum, närmare bestämt med ytmått och namn utsatt samt texturerade eller färgade tak och golv. Rum i den bemärkelsen att de har väggar har funits sedan tidigare.
  • Lägga till en textur på himlen
  • Bättre utskriftsmöjligheter
  • Bättre möjligheter för att rita upp väggar mer exakt
  • Diverse buggfixar

Dessutom finns en experimentell utgåva av programmet i form av en webbaserad lösning. Kanske något av ett eldprov för ens Java-installation. Den hittar ni här: http://www.sweethome3d.eu/SweetHome3DOnLine.html

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

holmens bild

Sjysst, försökte fippla med det där programmet på min bärbara men grafiken blev för tung...får se när jag styr upp min stationära här hemma(formatera om burken helt och installera windows och ubuntu parallellt) efter det blir det att mixtra med just detta en sväng =)

Jag lekte med det för någon månad sedan och det fungerade bra på min laptop även när jag vandrade igenom huset.

Det ända jag saknade var IKEAs produktkatalog det hade varit skoj.

Jag gillade det mycket och rekommenderar det till dom som har behov av denna typ av program.

FoHs bild

Hela IKEA-katalogen vore inga fel Tongue Kan även tilläggas att man "så klart" kan lägga in egna möbler om man kan och vill. Finns också större möbelbibliotek att ladda hem och installera, hemsidan ger tips om några sådana. Det finns mycket möbler, helt klart.